Uskarpe FC Midtjylland stoppet af AaB

For første gang i sæsonen fik FC Midtjylland ikke fuldt pointhøst, da det blev til 1-1 på udebane mod AaB.

FC Midtjylland havde chancerne til også at vinde sæsonens sjette superligakamp i streg, da det mandag aften blev til 1-1 mod AaB i Aalborg.

Dermed måtte superligaduksene fra Midtjylland for første gang i sæsonen gå fra banen uden sejr, men har trods alt seks point ned til andenpladsen, som er besat af OB og AGF.

På trods af pointtabet spillede FC Midtjylland i store perioder af kampen som et sandt førerhold, hvis man altså lige ser bort fra en kritisk mangel på evne til at udnytte sine chancer.

Det var AaB - i hvert fald i kampens indledning - bedre til. Der var nemlig kun spillet to minutter, da Anders K. Jacobsen kunne fejre sin første scoring for nordjyderne siden skiftet fra FC Fredericia.

Men bortset fra den gode indledning fra hjemmeholdet, så var det FC Midtjylland, der dominerede kampen.

En god portion selvtillid blandet med masser af fysik bar holdet frem og lagde pres på AaB.

Det kastede en masse løse chancer af sig, men ind ville bolden ikke fra midtjydernes egne fødder.

Uskarpheden blev bedst illustreret ved det mål, som FC Midtjylland trods alt fik. Det var nemlig et selvmål af Lasse Nielsen efter en lille times spil.

FCM-backen Jesper Juelsgård slog nok engang et hårdt og præcist indlæg ind i panden på Morten "Duncan" Rasmussen.

Angriberen headede i helt fri position lige på AaB-målmand Nicolai Larsen, der dog var så uheldig at parere bolden lige ud i fødderne på holdkammerat Lasse Nielsen, som bolden ramte og gik i mål.

Inden det havde "Duncan" også ramt stolpen, mens bolden i minutterne efter scoringen flere gange dansede på AaB's målstreg.

De mange afbrændere kunne have kostet selv det ene point for FCM, da indskiftede Søren Frederiksen fra AaB i anden halvleg brændte kampens måske største chance helt fri foran mål.