LIGE NU:

Utilfredsheden fortsætter: Karsten Lauritzen indkalder sundhedsministeren i hastesamråd

Folketingsmedlemmet Karsten Lauritzen indkalder sundhedsministeren i hastesamråd for at få ham til at fremlægge dokumentation for nødvendigheden af en aflivning af minkbranchen og nedlukning af Nordjylland.

- VIGTIGT: Jeg er hverken forsker eller videnskabsmand. MEN når regeringen træffer så vidtgående beslutninger, som at nedlægge et hundredeårigt erhverv og nedlukker en landsdel, så forventer jeg, at det sker på et fagligt grundlag som ikke kan drages i tvivl.

Sådan lyder starten på et facebookopslag, Venstremedlemmet Karsten Lauritzen har offentliggjort på sin facebookprofil lørdag formiddag. Han efterlyser, at sundhedsministeren fremlægger dokumentation for, at det er nødvendigt at lukke syv kommuner ned i Nordjylland og samtidig aflive alle mink i Danmark.

- I første omgang har vi kaldt ham i samråd. Jeg har ikke brug for en lang rapport, men at han stiller sig frem og forklarer, hvordan man kan træffe så vidtgående beslutninger. Det har vi brug for at få en forklaring på, siger Karsten Lauritzen.

- Jeg stiller bare de spørgsmål, nordjyderne brænder inde med

Han understreger, at han ikke gør det for at gå imod regeringen, men at han bare stiller de spørgsmål, alle nordjyder brænder inde med.

- Det er et forsøg på at finde ud af, hvad det faglige grundlag er for at lukke Nordjylland ned. Det er bekymrende at læse om eksperter, der er meget uenige med de statslige myndigheder. Vi vil have grundlaget frem i offentligheden, og vi vil have regeringen og sundhedsministeren på banen om de beslutninger, der er truffet. Vi vil ikke gå imod regeringen, men vi vil tillade os at stille spørgsmål, siger Karsten Lauritzen.

Han har ikke noget klart svar på, hvilke oplysninger der skal til, før han stiller sig tilfreds med besvarelsen. Det må ifølge ham vurderes på baggrund af den fremlagte dokumentation.

- Hvis man siger, at man er helt overbevist om, at det, der bliver sagt (kritikken af myndighedernes beslutning, red.) er forkert, kan vi tage det roligt. Men hvis man erkender, at der er noget usikkerhed, må vi politisk forholde os til det. Så hvis han kommer med begrundelser, stiller jeg mig naturligvis tilfreds med det, siger Karsten Lauritzen.

Samrådet forventes afholdt i den kommende uge.

25_seconds

play Nu er det officielt: Thy bliver Statens Museum for Kunst permanente hjem uden for hovedstaden

Poul Højlund nye borgerlige

Spidskandidat forlader Nye Borgerlige

040321 Mand sidder fast i jordhul Nørager

Reddet af konen: Mand hjulpet op af to meter dybt hul, han selv havde gravet

def_thumb,50_percent

play Nyt plejecenter til 180 mio. kroner: Hjørring Kommune indgår aftale om hidtil største plejecenter

25_seconds

play Nu er det officielt: Thy bliver Statens Museum for Kunst permanente hjem uden for hovedstaden

Poul Højlund nye borgerlige

Spidskandidat forlader Nye Borgerlige

040321 Mand sidder fast i jordhul Nørager

Reddet af konen: Mand hjulpet op af to meter dybt hul, han selv havde gravet

Til forsiden

Til forsiden