V: Kommuner kommer ikke til at lide overlast

Venstres nordjyske folketingsmedlem Tina Nedergaard mener ikke, at kommunerne kommer til at betale ekstra, når de til august overtager udbetalingen af dagpenge. Intet er nemlig på plads endnu.

Det er en storm i et glas vand, når nordjyske lokalpolitikere og fagforeningsfolk frygter en kæmperegning fra regeringen, efter de til august overtager dagpengeudbetalingen og opgaven med at få ledige i job. Det mener det nordjyske folketingsmedlem Tina Nedergaard (V).

Hun kritiserer blandt andet en udmelding om, at alene i Aalborg Kommune vil de nye opgaver medføre en ekstraregning på 279 millioner kroner.

- Tallene holder ikke. Regeringen har endnu ikke truffet beslutning for, hvilken refusionsmodel der skal vælges med hensyn til dagpengene, og det betyder, at der endnu ikke ligger nogen tal fast. Selvfølgelig kommer der ikke en kæmpe regning til de nordjyske kommuner, siger Tina Nedergaard (V) til TV2/Nord.

Hos Enhedslisten vil man have finansministeren til at garantere, at kommunerne kompenseres for de ekstraudgifter, der er forbundet med at overtage opgaverne.

- Hele ideen om at flytte indsatsen på arbejdsmarkedet ud i kommunerne er en dårlig idé, men hvis den også fører til en omfordeling mellem kommunerne, hvor kommuner med høj arbejdsløshed bliver straffet, vil det betyde ruin for en række fattige kommuner i Danmark, siger Per Clausen.