LIGE NU:

V-medlem bliver løsgænger

Anette Valentin trækker sig fra Venstres byrådsgruppe i Aalborg i protest

Venstre i Aalborg er reduceret fra otte til syv medlemmer, efter at Anette Valentin i dag meddelte, at hun forlader gruppen efter 11 år i byrådet.
Anette Valentin siger farvel i protest mod, at Venstre stemte for budgetforliget, der indebærer store nedskæringer på den offentlige service, men samtidig tillader flere prestigebyggerier.
- Der er både Musikkens Hus, Nordkraft, en ishockeyhal - og nu skal vi til at bygge en skøjtehal. Jeg kan ikke se, hvor vi skal få driftskroner fra til den basale ydelse, som vores borgere forventer, siger Anette Valentin til TV2/Nord.
Venstres gruppeformand, Nils Bell, betegner Anette Valentins exit som "ærgerlig", men både han og rådmand Mariann Nørgaard accepterer hendes beslutning.
Det er langt fra første gang, at der er ballade i Venstres byrådsgruppe. I sidste byrådsperiode forlod det unge Venstremedlem Signe Friis gruppen efter store uenigheder - og forud for seneste valg trak Nibes populære borgmester Jens Østergaard Madsen sig fra opstillingslisten, fordi han følte sig dårligt behandlet af flere andre venstrekandidater. Ifølge valgforsker Johannes Andersen, AAU, kan den megen uro skade Venstres chancer ved valget.
- Mange vælgere kan huske den slags til kommunalvalget næste år, siger eksperten, som vurderer, at landstendensen kan smitte af og sende flere stemmer i retning af de konservative.
Samtidig stiller han spørgsmålstegn ved, om spidskandidaten, teknisk rådmand Mariann Nørgaard, er kvinden, kan føre Venstre til valgsejr.
Det kan da godt være, at de skal til at kigge sig om efter en ny og skarpere profil, påpeger Johannes Andersen.

jj

Her er overblikket: Det genåbner onsdag

fisk

Corona hos Thorfisk: Fabrikken midlertidig lukket ned

tog

play Farvel til direkte tog til Vendsyssel vækker kritik: - Vi har lige så meget ret til landsdækkende transport

120417 værtshus øl

play Barer og værtshuse genåbner: - Jeg glæder mig ekstremt

jj

Her er overblikket: Det genåbner onsdag

fisk

Corona hos Thorfisk: Fabrikken midlertidig lukket ned

Til forsiden

Til forsiden