Våbenalarm i fængsel

Mistanke om nedgravet våben og sprængstoffer i området omkring fængslet Kragskovhede fik sidst på eftermiddagen Nordjyllands Politi til at sende hunde og patruljer til stede.

Politiet havde kort forinden fået et anonymt tip om, at der var gravet våben af en slags ned, men ingen oplysninger om hvor eller hvor meget, der skulle være tale om.

Nordjyllands Politi tog ingen chancer og afspærrede et større område og specialuddannede hunde gik i gang med at gennemsøge stedet.

TV2/Nord har været i kontakt med nogle indsatte som kan fortælle, at hele fængslet blev lukket ned øjeblikkeligt. Alle indsatte blev helt ekstraordinært låst inde på deres respektive afdelinger.

Vagtchef hos Nordjyllands Politi, Per Jørgensen, siger til TV2/Nord, at selv om politiet ikke ved om, der er hold i det anonyme tip om nedgravede våben, så tager politiet ingen chancer.

- Vi ved, at personer, der sidder i fængsel kan have tilknytning til folk, der kan være i besiddelse af våben, så derfor tager vi sådan en information alvorlig, siger Per Jørgensen.

Politiet har ikke fundet spor af våben i området, og patruljerne vil i løbet af aftenen indstille eftersøgningen.