LIGE NU:

Vær med til at fejre Danmarks Befrielse

Mandag den 4. maj klokken 19 kan du være med til at fejre Danmarks Befrielse i Skovdalen - og det er ganske gratis.

Under krigen var Skovdalen i Aalborg samlingspunkt for de senere så berømte Alsang-aftner. Og mandag den 4. maj vil de selv samme sange genlyde i Skovdalen, når sangeren og skuespilleren Ulla Henningsen, en række sangkor, kendte talere og forhåbentlig tusindvis af nordjyder fejrer 70-året for Danmarks Befrielse.

Dørene åbnes klokken 19 og arrangementet varer til klokken 21. Undervejs vil man blandt andet kunne opleve Ulla Henningsen synge "Man binder os på mund og hånd", sangkor vil synge kendte frihedssange fra krigens tid, tidligere forsvarsminister Søren Gade og det sidste medlem af Churchill Klubben, Helge Milo, holder tale. Også Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen er blandt gæsterne, ligesom foreninger og militære enheder vil være repræsenteret med faner og fanevagt. Desuden er der gæster fra England med relation de flyvere, som mistede livet over Aalborg under krigen. Selvfølgelig skal man også genopleve det glade frihedsbudskab fra London.

Man vil via storskærm både kunne følge selve arrangementet og se gamle filmoptagelser Aalborg fra besættelsestiden.

Arrangementet er blev til i et samarbejde mellem Aalborg Kongres Og Kulturcenter, Aalborg Kommune og TV2 Nord, der selvfølgelig dækker arrangementet tæt og sender live fra arrangementet, både i forbindelse med nyhedsudsendelsen klokken 19.30 og derefter hele arrangementet på TV2 Nord Salto.

- Ideen til arrangementet kom fra TV2 Nords Mogens Jørgensen, som har samlet en masse gode kræfter om at lave dette arrangement. På TV2 Nord opfatter vi det som en vigtig del i vores virke at samle nordjyderne om vores store mærkedage. Og 4. maj er en af de største, vi har, siger TV2 Nords direktør, Mikael Justesen

Det er gratis at deltage i arrangementet, og der kan købes forskellige forfriskninger på pladsen.

Arrangørerne opfordrer alle, der har lyst til at møde op og hædre de mange, der kæmpede og faldt for Danmarks Frihed.

- Tag gerne en klapstol eller andet med - hvis benene ikke er helt unge, siger Mikael Justesen