Foto: Ib William Christensen

Valgforsker: Tilbagetrækning kan betyde fremgang

Aalborgs borgmester, Henning G. Jensen har meddelt, at han ikke genopstiller til borgmesterposten. Det kan betyde fremgang for Socialdemokratiet, mener valgforsker Johannes Andersen.

Henning G. Jensen afgang fra borgmesterposten ved næste kommunalvalg kan betyde fremgang for Socialdemokratiet. Det mener Johannes Andersen, der er valgforsker ved Aalborg Universitet.
 
- Det der har været en af grundene til at Henning G. Jensen trækker sig tilbage nu - kan man gætte på - det er, at han fik et rigtigt dårligt valg ved sidste kommunalvalg. Det kan være, det er en vigtig motivation for, at man så vil prøve at lave andre få chancen, siger Johannes Andersen.
 
Valgforskeren tror ikke, at vælgerne helt har forstået, hvor stor en betydning Henning G. Jensen har haft i arbejdet med at ændre Aalborg fra en industriby til en kulturby.
 
- Det Henning G. Jensen har været rigtigt god til, det var at holde møder med en masse folk og han har kunnet samle politikere meget bredt i byrådet, og formået at gå sammen med folk udenfor byrådet. Så han har været god til at arbejde for de forandringer. 
 
- Det han måske har været knap så god til, det er at kommunikere ud til vælgerne. Jeg tror at en af grundene til, det gik galt ved det seneste valg, det var, at han var lige ved at tage tingene lidt for selvfølgeligt. Det falder altså en del vælgere for brystet, siger valgforsker Johannes Andersen.