LIGE NU:

Vandet væk fra svømmehal

Hjørring kommer nu på landkortet med gode ideer til, hvad man stiller op med en godt brugt svømmehal. Der skal puttes cement i bassinet - og så skal der være oplevelsescenter.

Det drejer sig om Højene Svømmehal, der om få måneder nedlægges. Svømmehallen står foran en nødvendig gennemgribende renovering, men det bliver ikke til noget.
Når den nye svømmehal i Park Vendia åbner ved årsskiftet er der nemlig ikke brug for svømmehallen i Højene.
I stedet skal svømmehallen laves om til en oplevelseshal.
Det er Højene Samvirke, der står bag ideerne i projektet.
- Det vi gerne ser, er, er at åbne for nye tiltage ikke blot de traditionelle idrætsgrene, samtidig kunne vi tænke os at få lavet nogle sundhedstiltag for både børnefamilierne som de ældre, fortæller Heine Bentsen fra Højene Samvirke.
Ideerne er så unikke, at den såkaldte Lokale Og AnlægsFonden ser med interesse på Hjørring.
- Vi kan jo se, at der formentlig er mange andre kommuner, der kommer til at stå i samme situation, nemlig at have en lille lokal svømmehal for meget - og som samtidig trænger til at blive renoveret. Siger direktør for Lokale Og AnlægsFonden, Torben Frølich.

Politisk plasker projektet lige ind, og den første halve million står allerede på den kommunale ønskeseddel for næste år.

- Bydelen Højene er en aktiv bydel i udvikling, der er fantastisk mange lokale kræfter, som virkelig har gjort et stort stykke arbejde. Jeg tror på, at det her projekt har mange muligheder for hele byen, siger formanden for Hjørring Kommunes fritids- og kulturudvalg, Michael Karlborg (Venstre).

Tilbage er spørgsmålet så hvor resten af pengene skal komme fra. Foreløbige budget-skitser viser, at der er brug for minimum tre millioner kroner til blandt andet at lægge gulv på og reparere taget. Til sammenligning vil en renovering af svømmehallen som svømmehallen koste i omegnen af 15 millioner kroner.

171120 IN 19 Medicinstuderende hjulpet i praktik Still

play PLO-formand om nordjysk lægemangel: - Udviklingen er ved at være vendt

120521 Medicinsk cannabis

play Otte ud af 10 nordjyder bakker op om cannabis som medicin

Per LArsen

Per Larsen vil være regionsrådsformand: - Der skal noget nyt til

def_thumb,50_percent

play Brandmænd i nye klæder: - Det er bare enormt fedt

171120 IN 19 Medicinstuderende hjulpet i praktik Still

play PLO-formand om nordjysk lægemangel: - Udviklingen er ved at være vendt

120521 Medicinsk cannabis

play Otte ud af 10 nordjyder bakker op om cannabis som medicin

Til forsiden

Til forsiden