Vandrerhjem til salg for blot en krone

02:21

Foto: Per Frank Paulsen

1 af 2

I Strandby i Vesthimmerland har vandrerhjemmet stået tomt i flere år. Det er nu sat til salg for en krone i håb om, at nogen vil overtage den forladte bygning.

Det kan være en stor udfordring at besætte tomme boliger i små lokalsamfund. I Strandby i Vesthimmerland har man nu sat byens tidligere vandrerhjem til salg for blot en krone i håb om, at nogen vil overtage den forladte bygning.

Tidligere var vandrerhjemmet i Strandby et sted med liv. Nu er interessen så lav, at bygningen er til salg af Vesthimmerlands Kommune.

- Det er da trist, at det er gået som det er. Det går jo ned at bakket med de små samfund, det må vi se i øjnene, men det vil da glæde mig hvis der kommer noget op at stå igen, siger Kjeld Olsen, der er tidligere forpagter af vandrerhjemmet.

Vandrerhjemmet har stået tomt siden Lars Larsen flyttede sit Jydsk uddannelsescenter ud i 2007. Siden har byens 300 borgere også måtte se først købmanden og siden tankstationen lukke.

- Det er nu, vi har brug for, at der kommer nogen ud og giver en hånd med. Kræfterne er herude, men det er nu der skal støtte og hjælp til at, vi kommer videre, siger Jørn Dyreberg, der er medlem af borgerforeningen i Strandby.

Borgmester i Vesthimmerlands Kommune, Knud Kristensen, erkender at Strandby er i en svær periode.

- Strandby har mistet for meget de seneste år, men nu håber vi at borgerforeningen kan skabe kreative ideer, så vandrerhjemmet kan blive til et nyt projekt i byen, siger borgmester Knud Kristensen.

I Strandby håber borgerne nu, at den lave salgspris vil medvirke til, at nogen vil overtage det tidligere vandrerhjem.

- Vi er en lille landsby med et stærkt lokalsamfund omringet af en dejlig natur. Vi er udfordret, men vi giver på ingen måde op, siger Jørn Dyreberg, medlem af Strandby Borgerforening.

Forsiden lige nu