Foto: Vendsyssel Elite Badminton

VEB: Det er under al kritik

Vendsyssel Elite Badminton skal spille en vundet kamp om, selvom de intet har gjort forkert. Det er under al kritik, meddeler klubben.

- Det er horribelt. Simpelthen under al kritik. Sådan beskriver Vendsyssel Elite Badmintons pressechef Michael Frederiksen beslutningen om, at VEB skal spille deres vundne kamp i tirsdags mod Højbjerg Badminton om.

Vendsyssel Elite Badminton vandt kampen 4-2 i tirsdags mod Højbjerg, men nu skal kampen spilles om, fordi Badminton Danmark har lavet en fejl.

- Vi benytter spilleren Eric Pang, der grundet sine fem år i Danmark betragtes som en dansker, og derfor overholder vi reglerne om kun at må benytte tre udlændinge og ikke fire i en kamp, siger Michael Frederiksen til TV2/Nord.dk

Vendsyssel Elite Badminton fik den 6. maj godkendt papirene, der betød, at Eric Pang vil kunne optræde som dansker fra datoen den 7. november 2013 i den danske badminton-liga.

- Alligevel skal kampen så spilles om, selvom vi intet har gjort forkert. Holdturneringsudvalget skriver til os, at vi intet har gjort forkert i sagen, men at kampen skal spilles om, fordi Badminton Danmark ikke skulle have godkendt Eric Pang som dansker før den 7. januar 2014.

Eric Pang har på nær to måneder haft adresse i Danmark i fem år, og netop de to måneder er blevet afgørende i sagen.

Grundet tvivlen om de to måneder, henvendte Vendsyssel Elite Badminton sig til Badminton Danmark og forhørte sig om, at spilleren fra den 7. november kunne optræde som dansker, selvom de fem år i Danmark først ville være fuldendt den 7. januar. Eric Pang blev dog godkendt, men alligevel skal kampen nu spilles om efter at Højbjerg Badminton nedlagde protest over benyttelsen af ham.

- Det kan ikke beskrives med ord, og jeg kan ikke forstå det i min vildeste fantasi.

- Vi skal spille en kamp om, hvor vi intet har gjort forkert. Det får vi en bekræftelse på af Holdturneringsudvalget. De siger jo, at fejlen ligger hos Badminton Danmark, siger presseansvarlig for Vendsyssel Elite Badminton, Michael Frederiksen.

Hos Holdturneringsudvalget beklager man sagen.

- Det er en trist sag, men det eneste retfærdige er at spille kampen om. Vendsyssel Elite Badminton har fulgt reglerne, men de har desværre fået en tilladelse omkring Eric Pang, som ikke skulle have været givet af Badminton Danmark, siger Leon Ringbo, der er medlem af Holdturneringsudvalget.

- Eric Pang burde først være spilleberettiget fra den 7. januar 2014, og vi bliver først opmærksomme på fejlen da Højbjerg Badminton indgiver en protest. Så selvom det er en trist sag, så er det kun retfærdigt for begge parter at spille kampen om, siger Leon Ringbo til TV2/Nord.