LIGE NU:

VEB med om medaljer

Med en udesejr på 4-2 over Lillerød sikrede VEB sig en plads i medaljeslutspillet.

Vendsyysel Elite Badminton kom bagud 0-2 mod bundholdet, men kom tilbage og vandt de sidste fire kampe. Det var første gang i denne sæson, at VEB erobrede point på udebane, skirver VEB på deres hjemmeside.

Det varede en time og ti minutter, inden stillingen 0-0 ændrede sig i tirsdagens opgør mellem Lillerøds pointløse bundhold og VEB. Lillerød bragte sig som ventet foran 1-0, men VEB fremtvang overraskende et tredje sæt og fortsatte dermed de lovende takter i damedouble efter Lena Friers tilbagekomst.

Til gengæld var det en streg i regningen, at Eric Pang blev den lille i opgøret mod svenskeren Henri Hurskainen. Det skete - helt som ventet - efter en meget jævnbyrdig kamp, hvor Eric Pang førte 14-12 i tredje sæt, men herefter tabte fire bolde i træk. Det blev udslagsgivende.

- Både damedoublen og Pang spillede godt. Det var selvfølgelig ærgerligt, at vi tabte begge kampe, men vi havde snakket om, at det var en risiko, så vi var forberedte på det, fortæller sportschef Peter R. Jensen på hjemmesiden.

Bagud 0-2 i en kamp, som VEB skulle vinde med mindst 4-2, var presset nu maksimalt. Og nervøsiteten bredte sig i VEB-lejren, da Camilla Sørensen og Thomas Laybourn kom bagud 4-8 i første sæt. Bette og Lay kørte dog sejren hjem i to sæt, og det samme gjorde Yao Jie, som utvivlsomt havde forventet en tættere kamp mod Karina Jørgensen. Men efter Yao Jies maratonduel i torsdags mod Carolina Marin var det vist helt fint, at hun gjorde kort proces i Lillerød.

- Yao Jie var for alvor på mærkerne i aften. Hun var klar over kampens store betydning og viste knyttede næver. Det var dejligt at se, siger Peter R. Jensen.

Nu var det op til Peter Mikkelsen og herredoublen at gøre arbejdet færdigt. Og heldigvis svigtede de ikke. På sin gamle hjemmebane sejrede Peter Mikkelsen 21-16, 21-13 over Kian Andersen. Dermed var det op til "drengene" at skaffe alle tre point med hjem til Frederikshavn.

Overgaard og Durkinjak vandt første sæt med 21-14, og selv om Lillerød-parret flere gange var tæt på at nå helt op i andet sæt senest ved 13-12, var der ingen slinger i VEB-valsen. De vandt også 21-14 i andet sæt. Det var første gang i syv kampe i denne sæson, at Overgaard og Durkinjak nøjedes med to sæt.

- Der var reelt klasseforskel i de sidste fire kampe. Jeg var kun nervøs for, at en skade kunne ødelægge det for os, udtaler sportschefen.

VEB ligger dermed på syvendepladsen inden sidste runde af grundspillet, hvor Skovshoved tirsdag 18. december gæster Arena Nord.

Karoline Sørensen, Thisted Svømmeklub

play Så skal den sidste nordjyske OL-deltager i aktion: Kan du gætte, hvem det er?

25_seconds

play Forsikringssagerne vælter ind efter skybrud: - Det er fuldstændig uoverskueligt det her

lystfisker

Makrellen er tilbage i Limfjorden

Nordjyllands beredskab brand 112 genrebillede

Tændt opvaskemaskine startede brand i villa

Karoline Sørensen, Thisted Svømmeklub

play Så skal den sidste nordjyske OL-deltager i aktion: Kan du gætte, hvem det er?

25_seconds

play Forsikringssagerne vælter ind efter skybrud: - Det er fuldstændig uoverskueligt det her

Til forsiden

Til forsiden