LIGE NU:

Vejdirektoratet advarer bilister: Pas på aquaplaning

Vandet står højt flere steder i det nordjyske lørdag og kombineret med masser af vind, betyder det, at der er risiko for aquaplaning på kørebanerne.

Vejdirektoratet advarer specifikt trafikanterne på E45 fra Frederikshavnmotorvejen mod Sæby mellem tilkørsel Vodskov og Vodskov N. Her er der vand på vejen, og der er risiko for aquaplaning, derfor opfordres bilisterne til at nedsætte hastigheden.

Også på motorvej E39 mellem Aalborg og Hirtshals er der så meget vand på kørebanerne, at der kan være tale om farlige situationer. Ikke mindst hvis farten er for høj og ikke tilpasset forholdene.

 

Umiddelbart er der ikke noget, der tyder på, at vejret til det bedre sådan lige foreløbig. TV2 Vejret meddeler, at der er udsigt til kraftige byger i løbet af lørdagen, ligesom nogle af bygerne lørdag eftermiddag og aften kan være med hagl.

Ifølge vejrkort fra TV2 ser det ud som, at det er Vendsyssel, der bliver hårdest ramt af regnen, og der kan falde op til 10 millimeter, men da det er kraftige byger, kan der lokalt falde noget mere.

Regnen er som vanligt, fristes man til at sige, kombineret med vind. 

Lørdag byder på mange og kraftige byger til hele landet. Der er i hele landet risiko for stormstød, men de fleste vil optræde ved Vestkysten og på Bornholm. Ved Vestkysten vil der desuden være middelvind af hård kuling, måske endda stormende kuling, der er kategorien lige under storm.

Lørdagens kraftige byger vil antageligt give nye oversvømmelser. Bygerne kan lokalt være med hagl og torden. Da det er byger, er det svært at forudsige præcis, hvor problemerne vil opstå. De danske åer er i forvejen overfyldte, og når vandstanden stiger ved kyster og fjorde får regnvandet endnu sværere ved at løbe væk. Derfor kan man forvente nye steder, hvor åerne skaber oversvømmelser.

Prognose af regn i løbet af lørdagen. Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret
Prognose af regn i løbet af lørdagen. Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

 

Prognose af regn i løbet af søndagen. Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret
Prognose af regn i løbet af søndagen. Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Bedring i vejret søndag

Søndag byder også på blæst og byger, men i mindre omfang end lørdag. Alligevel vil vandstanden i Limfjorden kulminere søndag. Det skyldes, at der fortsat løber mere nordsøvand ind i Limfjorden, end der kan løbe ud.

Varsling af stormstød til Vestkysten og Bornholm. I de øvrige landsdele vil der stedvis optræde stormstød i forbindelse med byger. Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret
Varsling af stormstød til Vestkysten og Bornholm. I de øvrige landsdele vil der stedvis optræde stormstød i forbindelse med byger. Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Forhøjet risiko for oversvømmelser ved Limfjorden

DMI har varslet forhøjet vandstand i Limfjorden fra lørdag aften til mandag morgen. Der varsles om vandstand mellem 1,3 og 1,6 meter. Det er vandstande, vi har set flere gange den seneste tid, og som igen giver lokale oversvømmelser. Problemerne kan potentielt blive større denne gang nær de åer, der løber ud i Limfjorden.