LIGE NU:

Vendsyssel er klar til ligaen - hvis NFH takker nej

Skive har trukket deres hold fra håndboldligaen og Nykøbing falster Håndbold overvejer nu, hvad de skal sige til deres plads. Siger de nej, så er Vendsyssel klar.

Skive fH har trukket deres kvinder ud af håndboldligaen og DHF har onsdag tilbudt Nykøbing Falster Håndbold deres plads.

Det var ellers Vendsyssel Håndbold, der spillede og tabte oprykningskampen mod Skive fH, men reglerne for hvordan reserveholdslisten udformes efterlader desværre ingen tvivl. Det er den direkte nedrykker, der tilbydes pladsen først.

De overvejer nu tilbuddet, som de skal tage stilling til inden fredag morgen, og skulle de - mod forventning - ende med at takke nej, er det Vendsyssel Håndbold, der får chancen. Og her skal man ikke overveje noget.

- Så siger vi ja, udtaler Jan Hansen, der er tidligere direktør og nuværende bestyrelsesmedlem i Vendsyssel Håndbold.

- Da vi skulle spille om oprykning mod Skive, overvejede vi en fremtid i ligaen og det var vi klar til dengang, så det er vi også nu, siger Jan Hansen.

Han tror dog ikke, det bliver aktuelt at Vendsyssel spiller i den bedste liga næste sæson.

- Jeg vil blive meget chokeret, hvis de takker nej til en plads i ligaen, siger Jan Hansen.

NFH har ellers til Ritzau udtalt, at de ikke har købt holdet ind til at spille ligahåndbold. Men de har altså heller ikke afvist DHF's tilbud.

Vendsyssel Håndbold er i øjeblikket på trænerjagt, og en eventuel plads i ligaen vil hverken ændre klubbens eller nuværende træner Lars Rasmussens beslutning om at gå hver til sit.

- Nej, vi er blevet enige om at prøve noget nyt begge parter, og det ændrer det her ikke på. Lars har skrevet kontrakt med Ringkøbing, og det er det, han skal næste sæson, siger Jan Hansen.

- Vi har allerede sagt, at vi vil gå efter en træner, der kan bygge et lag på holdet og det betyder også, at det er en træner, der kan følge med op i ligaen, når vi engang rykker op, siger Jan Hansen og fortæller at man er i positiv dialog med flere personer.

- Vi vil gerne have afklaret trænersituationen så hurtigt som muligt. Også for spillernes skyld, for de skal jo også gøre op med sig selv, om de vil fortsætte hos os og spille for den nye træner.