Seneste nyt:

Venstre-rokade giver nye roller til nordjyske folketingsmedlemmer

Preben Bang Henriksen overtager posten som gruppe-næstformand efter Karsten Lauritzen. Og der er også nye ansvarsområder til de øvrige nordjyske medlemmer.

Det satte gang i en større intern rokade da formand Jakob Ellemann-Jensen i sidste uge meddelte, at han - som bebudet, da han blev formand - trådte tilbage som gruppeformand i partiets folketingsgruppe.

Første opgave derefter var at finde en ny gruppeformand og her pegede pilen, som næsten alle havde forudset på nordjyske Karsten Lauritzen. Han har siden valgnederlaget til Mette Frederiksen har været gruppenæstformand, men nu er den tidligere skatteminister altså manden for bordenden til partiets gruppemøder sammen med Ellemann-Jensen .

Fredag formiddag har den øvrige folketingsgruppe så gen-konstitueret sig med nye ordførerskaber til rigtig mange af medlemmerne - også de nordjyske.

Bjerre skifter fokus

Marie Bjerre, der er nyvalgt ved valget sidste forår har hidtil været ordfører for både bæredygtighed, erhvervsskat og verdensmålene. Nu bytter hun de tre roller ud med en enkelt, der dog har en del mere pondus: Nemlig rollen som socialordfører. En rolle hun overtager fra Anni Matthiesen.

Honoré får forbrugerne som ansvarsområde

Anne Honoré Østergaard, der ligesom Marie Bjerre er igang med sin første periode på tinge, får også nye roller i Venstre.

Hun har hidtil været ordfører for afbureaukratisering og arbejdsmiljø. Derudover vil hun for fremtiden også være forbrugerordfører. En post hun overtager fra sin nordjyske kollega Torsten Schack Pedersen.

Schack bliver fast mand på erhvervsområdet

Og Torsten Schack Pederen mister ikke kun forbrugerordførerskabet. Han mister også rollen som ordfører for den finansielle sektor - et ordførerskab der nedlægges. Således skal Schack nu koncentrere sig om de to Venstre-kasketter med titlerne erhvervsordfører og Fiskeriordfører. To store områder hvor titlen som erhvervsordfører indtil nu har været en vikartjans for Tommy Ahlers, der nu gøres til fast arbejde.

Henriksen og Lauritzen - nyt formandsskab

Nordjylland er repræsenteret med fem Venstre-medlemmer i Folketinget. De tre har vi lige gennemgået og så er der Preben Bang Henriksen og Karsten Lauritzen tilbage.

De kommer til at danne det nye formandsskab i folketingsgruppen. Karsten Laurtitzen har, som skrevet tidligere, fået en forfremmelse fra gruppenæstformand til formand. I den proces har han overdraget sit hverv som forsvarsordfører til Lars-Christian Lilleholt.

Og så er posten som næstformand i folketingsgruppen kommet på nye nordjyske hænder hos Preben Bang Henriksen som også fortsætter i sin funktion som formand for Folketingets retsudvalg.

Gældende for alle nye poster, titler og ordførerskaber er, at de er gældende fra det kommende folketingsår. Det vil sige fra den 26. juni.