LIGE NU:

Venstre: SF svigter Aalborg Universitet

SF var først klar til at gå imod regeringen og stemme for en alternativ dimensioneringsmodel - men kort tid inden onsdagens hasteforespørgsel sprang de fra.

Et flertal uden om regeringen skulle onsdag morgen have været til hasteforespørgsel om en alternativ dimensioneringsmodel, som blandt andet ville have givet Aalborg Universitet mere frihed til at vælge, hvilke studiepladser der skal skæres ned på.

Men den hasteforespørgsel er nu aflyst. SF har nemlig trukket sig fra den model, de ellers selv var med til at formulere sammen med Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative og Uffe Elbæk fra Alternativet. Der er dermed ikke længere flertal for den alternative model.

- Jeg er meget uforstående over for, at SF på den måde svigter Aalborg Universitet, siger Venstres uddannelses- og forskningsordfører, Esben Lunde Larsen, til tv2nord.dk.

Senest tirsdag morgen havde SF's uddannelsesordfører, Annette Vilhelmsen, ellers sagt, at man var klar til at stemme for den alternative model. Men det er hun ikke længere. Ifølge hende selv, fordi uddannelsesministeren Sofie Carsten Nielsen nu er kommet forslaget så meget i møde, at SF ikke ønsker at sætte regeringen i mindretal. Det skriver tv2.dk.

Regeringens plan for dimensionering af studieoptaget kommer formentlig til at træde i kraft fra næste års studieoptag. Det betyder, at 3500 pladser på landets bacheloruddannelser fjernes fra 2015, mens 2400 pladser forsvinder fra kandidatuddannelserne fra 2018.