02:00

1 af 2

Verdensballet igen i Skagen

Om præcis en måned gæster solodansere fra et af verdens mest prestigefyldte kompagnier, The Royal Ballet of London, Skagen og optræder i helt unikke omgivelser ved Den Tilsandede Kirke.

Siden 2008 har Verdensballetten danset I Danmark. Let og uhøjtideligt præsenteres ballet i Verdensklasse på særligt udvalgte steder. De medvirkende er alle internationale stjerner som til daglig kun kan opleves på verdens førende balletscener. Et must både for balletentusiaster og for dem som ser ballet for første gang. Forestillingen byder på scener fra kendte balletter både fra det klassiske og det moderne repertoire. På scenen får danserne selskab af danske operasangere og den berømte engelske violinist Charlie Siem.

Det hele begyndte en råkold marts-dag foran Den Tilsandede Kirke. I en samtale mellem solodanser Johan Kobborg og operasanger Jens-Chr. Wandt var en idéen om at opføre ballet i Skagen opstået. De var enige om, at skulle det være, skulle det være hér. Hér kunne man forene verdens fineste ballet med Danmarks smukkeste natur.

Efter en række givende møder blev tankerne om ballet i Skagen en realitet, og i juli 2008 kunne man præsentere den første forestilling. Visionen var at skabe en unik udendørsforestilling for alle. Man ville skabe ballet-historie, der inspirerede og blev genfortalt med entusiasme til glæde for kunsten, stedet og hele regionen.

Og om en måned sker det igen, den 13. juli, når der for ottende gang er Verdensballet i Skagen.