Vestjyde som formand for "Smagen af Danmark"
Politisk talerør for fødevareproducenter Små fødevareproducenter over hele landet har nu officielt fået en national platform og dermed et fælles politisk talerør.
Stiftende generalforsamling
På den stiftende generalforsamling den 29. marts valgte fødevarenetværkenes nye forening Smagen af Danmark sin bestyrelse, som udelukkende består af fødevarenetværk.
VIFU - Videncenter for Fødevareudvikling er valgt som sekretariat for foreningen.
Formand fra Fur
Lisbeth Klode fra Fur Ø Gårdbutik, som også er formand for Gourmet Vest, blev valgt som bestyrelsesformand for Smagen af Danmark.
Lisbeth Klode driver sammen med sin mand en gårdbutik, som sælger egenproduceret herefordkød, lam samt en række forarbejdede produkter af egen produktion.
Bestyrelsen
Foruden formanden fra det vestjyske, består bestyrelsen af Peter Tillisch fra Kulinarisk Netværk Lolland/Falster og Sydsjælland, Bjarne Boesen fra Sønderjyske Madglæder, Fejø-boen Kai Winter fra Småøernes Fødevarenetværk og fra Bornholm, Thorkil Boisen fra Regional Madkultur Bornholm.
Formålet
Formålet med foreningen er at skabe en national platform for innovation og udvikling hos småskalaproducenter og mikrovirksomheder, der vil arbejde med særlige råvarekvaliteter, håndværk og smag, som udspringer fra en bestemt dansk region, landdistrikt, jordbund, dyrerace eller håndværksmæssige traditioner.
Netværk
Smagen af Danmark bliver en samlende paraplyorganisation for de mange regionale fødevarenetværk i Danmark og kommer til at fungere som netværkenes politiske talerør - og derved synliggøre fødevareproducenternes vilkår og potentiale.