1 af 3

Vestre Fjordpark får 9,5 millioner

Omdannelsen af Friluftsbadet i Aalborg kommer tættere og tættere på, og med 9,5 millioner i støtte fra Lokale og Anlægsfonden er økonomien tættere på at falde på plads.

Lokale og Anlægsfonden spytter 9,5 millioner i kassen, så det slidte friluftsbad i Aalborg kan blive transformeret til et 165.000 kvadratmeter stort oplevelsescenter kaldet Vestre Fjordpark.

Projektet er det første Lokale og Anlægsfonden støtter i forbindelse med deres nye indsatsområde kaldet "Rammer for aktivt udeliv i bearbejdede landskaber."

Vestre Fjordpark skal stå klar i 2017 når Aalborg er vært ved DGI's landsstævne. Til den tid vil "stranden" - et nyt friluftsbad på 12.500 kvadratmeter, "tangen" - et område nær fjorden med adgang til åbent vand og sidst med ikke mindst "skoven", der, inde mod land, byder blandt andet på beachvolley, skaterområde, udfordringsløbenbane og en naturlegeplads.

Aalborg Kommune står for halvdelen af omkostningerne til projektet, mens resten skal komme fra fonde som Lokale og Anlægsfonden.

I donerede Det Obelske Familiefond ligeledes 9,5 millioner til projektet.