Video: Elever renoverer krigsgrave

02:28

Foto: Tommy Hald

1 af 2

Skoleelever fra Frederikshavn hjalp i dag tyske soldater med at restaurere tyske krigsgrave på Frederikshavn Kirkegaard.

Det er en uvant opgave som 7. klasses eleverne fra Privatskolen Frederikshavn er blevet sat på. Med en stålbørste er de i gang med at gøre en tysk soldatergravsten ren.

- Jeg syntes det er godt. Så glemmer man aldrig hvad der er sket. Så har man altid et minde om hvad der skete i 2. verdenskrig, siger Nikolaj Mølgaard Pedersen fra 7. y til TV2/NORD.

Over 1200 tyske soldater ligger begravet på Frederikshavn Kirkegård. Som tiden går, er nogle af gravstenene begyndt at hælde til den ene side, og dem skal man have gravet op og rettet til.

Det er den tyske forening "Krigsgrabefursorge" der står for arbejdet. For dem er det vigtigt at arbejde sammen med børn og unge, for at forhindre en gentagelse af de forfærdelige lidelser som ramte Europa under anden verdenskrig.

- Det kan man kun gøre, hvis vi forstår hinanden og lærer hinanden at kende. Og skaber gensidig respekt hos hinanden, siger Holger Sachse, frivillig i "Krigsgrabefursorge" til TV2/NORD.

Forsiden lige nu