LIGE NU:

VIDEO: Mød Nordjyllands svar på Williams-søstrene

To søstre fra Vestervig i Thy er vel det, man kan kalde squashens svar på de amerikanske Williams-søstre i tennis. Sarah og Mathilde Lauridsen har brugt deres interne konkurrence til at spille sig op i verdenstoppen.

To af verdens bedste unge squashspillere kommer fra Vestervig i Thy. Søstrene Sarah og Mathilde Lauridsen er Nordjyllands svar på de berømte Williams-søstre - Venus og Serena - som man kender fra tennisverdenen.

Mathilde på 18 år ligger nummer fire i verden i sin aldersklasse, mens 15-årige Sarah er den tredjebedste i verden blandt spillere under 17 år. Hvis de spiller mod hinanden, trækker storesøster endnu det længste strå.

- Den rivalisering, der er imellem dem, hjælper dem begge rigtig meget, siger pigernes træner Peter Frantsen fra Thy Squash.

Selvom Mathilde og Sarah Lauridsen kan kaldes squashens svar på Williams-søstrene, så lever de en forholdsvis anonym tilværelse i Thy. Det hænger måske sammen med, at squash er en nichesport i forhold til tennis, for at pigerne er i verdensklasse, afslører deres placeringer på verdensranglisten.

En af søstrenes største konkurrenter i fremtiden kommer måske også fra Vestervig. Sarah og Mathilde bliver nemlig åndet i nakken af deres 11-årige lillesøster, som drømmer om, at hun en dag kan give dem modstand.