00:52

Foto: Maja Mohr Mortensen

1 af 2

VIDEO: Mogens overbringer god nyhed til børnekræftafdeling

Fredag kunne Mogens Jørgensen overbringe en god nyhed til børn, forældre og personale på børnekræftafdelingen på Aalborg Universitetshospital. Hans mission om at samle penge nok ind til en svalegang på afdelingen er nemlig lykkedes.

Der var fredag godt nyt til børnekræftafdelingen, afdeling 303B, på Aalborg Universitetshospital. En nyhed så god, at den blev fejret med dug på bordet, flag og en kæmpe citronmåne. Den glade budbringer var TV2/Nords Mogens Jørgensen.

Mogens har siden begyndelsen af oktober været på mission for at samle penge ind, så børnekræftafdelingen kan få en svalegang, hvor børnene kan komme ud og få frisk luft.

Missionen lykkedes. Mogens fik sammen med nordjyderne indsamlet 370.000 kroner. Det er nok til at få lavet en svalegang, og der kan måske endda blive råd til nogle møbler, så man kan sætte sig og nyde at være udendørs.

- Det betyder rigtig meget, og jeg synes det er virkelig flot, at der er så mange, der har stået sammen omkring at samle så mange penge. Det kommer til at betyde rigtig meget ved, at vi bedre kan komme ud og få noget frisk luft også sammen med børnene. De kan ikke nødvendigvis komme med ned, når de nu er koblet til og har stativ og sådan nogle ting, siger Kristina Geisler, der er mor til Frederik, som ligger på afdelingen.

Børnene på afdelingen og sygeplejersken Stinne Just Bauditz har allerede lagt planer for, hvad den nye svalegang kan bruges til.

- Faktisk så har vi snakket om, at vi skal have lidt vandkamp derude. Vi har nogle store sprøjter, vi kan sprøjte med, så vi har rigtig mange planer for en meget glædelig overraskelse, siger Stinne Just Bauditz, souschef sygeplejerske på afdeling 303B, Aalborg Universitetshospital.

Svalegangen ventes at stå klar til brug allerede inden jul.