08:16

Foto: Per Frank Paulsen

1 af 2

VIDEO: Taknemmelig Henrik takker helten Anders

Henrik Thomsen kørte lørdag morgen i havnen i Aalborg. 19-årige Anders Neve Enggaard kom ham til undsætning, og Henrik Thomsen er taknemmelig for den unge mands heltegerning.

Lørdag morgen skulle 39-årige Henrik Thomsen hjem efter en date i Aalborg, men køreturen hjem endte brat og udviklede sig til en kamp om liv og død.

- Jeg hentede min bil og kendte havneområdet, som det var førhen. Jeg troede, at jeg kunne komme ud, men henne for enden af vejen kørte jeg ud over kajkanten. Der var ingen skiltning ved kanten, som der tidligere har været, fortæller Henrik Thomsen.

Henrik Thomsen var kørt i havnen. I begyndelsen troede han ikke, at situationen var så alvorlig.

- Jeg troede bare, at jeg hang ud over repotet, men pludselig stod bilen under vand. Jeg prøvede desperat at komme ud af bilen, men det kunne ikke lade sig gøre, siger Henrik Thomsen.

- Til sidst prøvede jeg at smadre ruden med albuen. Det kunne jeg heller ikke, så jeg råbte efter hjælp.

19-årige Anders Neve Enggaard kom Henrik Thomsen til undsætning.

- Jeg rykkede i døren og gjorde alt, hvad jeg kunne, for at få Henrik ud, fortæller Anders Neve Enggaard i Nordjylland LIVE-studiet om den dramatiske episode.

Efter en større kamp lykkedes Anders at få Henrik ud af bilen, og de kom begge op af vandet. Anders Neve Enggaards heltegerning reddede Henrik Thomsens liv, og den 39-årige mand fra Tylstrup er meget rørt over, hvad Anders gjorde for ham.

- Tusind tak. Jeg ved ikke, hvordan jeg kan takke dig. Jeg er overlykkelig, og jeg har tre børn, som også er dig evigt taknemmelig, sagde Henrik til Anders i Nordjylland LIVE-studiet, hvor han også gav sin redningsmand blomster og et stort kram.