LIGE NU:

Vidne til bankeksplosion: Troede det var en bombe

De nærmeste naboer til Jutlander Bank i Als blev vækket med et brag natten til onsdag.

Lidt før klokken 3 natten til onsdag blev den lille by Als i det østlige Himmerland vækket brat. Tyve ville have fat i indholdet af hæveautomaten i Jutlander Banks filial i byen, og det gik ikke stille for sig.

- Jeg vågnede der ved tretiden, da jeg hørte et kæmpe brag. Jeg tænkte med det samme, at det var hæveautomaten, fortæller John Kjeldsen, som bor få hundrede meter væk.

Han kom hurtigt i tøjet og strøg ned til banken, men på det tidspunkt var tyvene allerede væk og politiet og flere vidner var på stedet.

En af dem, der havde absolut første parket er elektriker Martin Kjær, som har både sit hjem og sin forretning på det modsatte gadehjørne. Han bemærkede naturligvis også, hvad der skete.

- Der lød et kæmpe brag. Første troede jeg, at det var en krysantemumbombe. Men det var så højt, så det blev jeg klar over, at det nok ikke var, siger han.

Martin Kjær fortæller videre, at han mærkede trykket fra eksplosionen i sit soveværelse, og fra vinduet kunne han se gerningsmændene, der løb rundt i banken inden de kørte væk i det, flere vidner har beskrevet som en mindre, sort bil.

Politiets teknikere var onsdag formiddag til stede for at sikre spor, og Nordjyllands Politi vil samtidig gerne opfordre borgere, der har set noget eller kunne have nyttige tip, til at kontakte politiet på telefon 114.