Foto: TV2/Nord

Vigsø Bagge-kritik af borgmester

Pernille Vigsø Bagge mener ikke, at kommunens tilsyn er perfekt.

Medlem af Folketingets Socialudvalg Pernille Vigsø Bagge mener, at det er forkert af Vesthimmerlands Kommunes borgmester Knud Kristensen at kalde deres tilsyn med bostedet Solhaven for perfekt.

- Man skal ikke på forhånd påstå, at det tilsyn, man som kommune har ført er perfekt, fordi det indikerer, at der intet er der kan gøres bedre i det kommunale system, og sådan tror jeg ikke, at det forholder sig. Jeg tror, at man skal lade sagen gå sin gang, siger Pernille Vigsø Bagge.

Socialpædagogernes Landsforening mener, at et bedre tilsyn fra kommunen kunne have vist, at Solhavens personale ikke har tilstrækkelig pædagogisk kompetence til at tage sig af stedets unge.

- Tilsynet har en forpligtelse til at sørge for, at der er det pædagogiske niveau på et opholdssted det er i orden, og der kan en kommune ikke løbe fra et ansvar. Der er vældig få, som har en pædagogisk uddannelse på Solhaven, og det er vi selvfølgelig utrygge ved i forhold til at det er et pædagogisk værested, siger Peter Kristensen, der er kredsformand for Socialpædagogerne.

Knud Kristensens forsvar af kommunens tilsyn kommer efter 12 personer med tilknytning til Solhaven i dag er blevet tiltalt for vold mod stedets unge. I alt 18 beboere har anklaget personer fra Solhaven for 66 tilfælde.