Nordjysk Dyreredning var primus motor i sagen om fem vanrøgtede heste, som de ville fjerne fra ejeren i Farsø. Nu har foreningen bedt politikerne om penge til deres arbejde. Foto: Per Frank Paulsen

Vil have penge til at redde dyr

Nordjysk Dyreredning besøgte Christiansborg i håbet om at få penge til at redde dyr i nød.

Onsdag besøgte foreningen Nordjysk Dyreredning politikerne på Christiansborg. Her mødtes foreningens formand Sysser Nørholm med repræsentanter fra Folketingets partier.

Formålet var at gøre opmærksom på politiets manglende indsats ved sager om dyremishandling. Samtidig fremlagde formanden et pilotprojekt, som handler om, at Nordjysk Dyreredning skal lave benarbejdet i dyresager, så politiets opgaver lettes. Et projekt, der kræver, at politikerne afsætter penge, hvis det skal blive til noget.

- Vi håber på, at vi kan få noget statsstøtte. Vi kan ikke gøre det uden. Om vi får det, ved jeg ikke, men det håber jeg da. Jeg tror, at vi har gjort et godt indtryk derinde, så nu må vi se, siger Sysser Nørholm.

Nordjysk Dyreredning kører ud til alle slags dyreopgaver, alt fra mishandlede dyr og i samarbejde med Falck også til vildt og andre dyr i nød. Senest var foreningen i fokus, da de arbejdede med at få nogle vanrøgtede heste fjernet fra ejeren i Farsø.