Nordjysk kultur og historie hitter i sommerferien. Foto: Hans-Christian Lauritzen

Bunkermuseet i Hirtshals har haft en stigning på 64 procent i besøgstallet i juli i forhold til sidste år. Foto: Hans-Christian Lauritzen

Formidlingschef Jens-Christian Hansen håber de høje besøgstal kan fortsætte næste år. Foto: Hans-Christian Lauritzen

1 af 3

Vilde stigninger i besøgstal

Besøgende vælter ind på de nordjyske museer

Besøgstal fra flere nordjyske, museer viser, at rigtig mange danskere har benyttet ferien herhjemme og biletter til halv pris til at lære om vores historie og kultur.

På bunkermuseet i Hirtshals er besøgstallet i juli steget med 64 procent i juli.

- Jeg synes jo det er flot, at publikum for alvor har fået øjnene op for de danske attraktioner i år, så det er rigtig dejligt, at se den her fremgang. Vi har også kunne spore en fremgang fra 2018 til 2019, så det er måske en tendens, der bliver forstærket, at publikum er blevet rigtig glade for danske museer, fortæller formidlingschef ved Vendsyssel Historiske Museum Jens-Christian Hansen til TV2 Nord.

Bunkermuseet i Hirtshals er langt fra den eneste nordjyske sommersucces. Skagens Kunstmuseer mellem om en stigning på 70 procent på museets tre adresser. Nordjyllands Kystmuseum i Sæby, Frederikshavn og Skagen melder om 79 procent flere gæster i juli 2020 i forhold til samme tidsrum sidste år. Nordjyllands Historiske Museum, der har afdelinger i både Aalborg og Hobro melder om stigninger i juli på mellem 50 og 70 procent.

På bunkermuseet i Hirtshals håber de, at den store sommersucces kommer til at vare ved.

- Vi håber jo at folk har en god oplevelse, og siger det videre til bekendte og naboer, så der kommer flere herud. Og hvis ikke det bliver i år, så kommer de måske til næste år, siger Jens-Christian Hansen.

00:56

Nordjyske museer oplever stigninger i besøgstal i juli på op til 78 procent.

Luk video