Vilsund Blue er i finalen om Seafood Excellent Global Awards. Arkivfoto Foto: Vibeke Toft / Ritzau Scanpix

Vilsund Blue i finalen om Seafood Excellent Global Awards

Nyt tiltag fra nordjyske Vilsund Blue skal sikre virksomheden endnu en pris, og opfindelsen går kort og godt ud på, at maden fløjter, når den er klar.

Når Den Internationale Fødevaremesse Seafood Expo Global uddeler de årlige Seafood Excellent Global Awards i Belgien til maj, har skaldyrsproducenten Vilsund Blue, Nykøbing Mors, to produkter med i finalen.

Det er syvende gang, Vilsund Blue har produkter med i finalen, hvor man i 2014 vandt i kategorien  Best New Foodservice Product med en ny muslingepulver. I år gælder den kategorien Convenience Food. 

- Markedet for Convenience Food er i voldsom vækst, og det er også her, vi tilmeldte fire produkter hvoraf to har nået finalen, og det er vi utroligt stolte af, fortæller adm. direktør Søren Tjørnelund Mattesen, Vilsund Blue A/S.

Han fortæller, at der er tale om "Thai Curry Mussels in shell" (Muslinger i karry med bl.a. kokosmælk, peber og forårsløg) samt "Spicy Salsa Mussel Meat" (Muslingekød med bl.a. tomat, peber og løg).

- Forbrugerne har en travl hverdag og efterspørger derfor sunde og velsmagende retter, der hurtigt kan tilberedes i mikrobølgeovn. Man tager ganske simpelt produktet og sætter i mikroen, og så er der en ventil i folien, der fløjter når maden er klar, forklarer Søren Tjørnelund Mattesen.

Vinderne i Seafood Excellent Global Awards kåres tirsdag den 7. maj 2019 ved en prisoverrækkelse på Seafood Expo Global i Bruxelles.