Vindmøller langs motorvejen

Borgmesteren i Brønderslev foreslår, at de nye store vindmøller sættes op langs motorvejen, når de nu er så upopulære. Og ministeriet siger god for ideen.

<b>Plads til otte nye vindmøller</b>
Miljøministeriet har bedt Brønderslev kommune om at finde plads til 8 nye store vindmøller på tilsammen 24 megawatt.
Det er kommunen i fuld gang med, men samtidig er de bange for hvad naboer og f. eks Danmarks Naturfredningsforening kan finde på at indvende mod placeringen.
Derfor ideen med placeringen langs motorvejen.

<b>
- Naturen er jo alligevel en lille smule spoleret der, så det er kun en fordel også at få møllerne placeret her. Så der bliver lidt mere fredeligt i de bagvedliggende arealer, siger borgmester i Brønderslev Mikael Klitgaard fra Venstre til TV2/NORD.

Danmarks Naturfrednings samrådsformand i Nordjylland, syntes umiddelbart godt om ideen.

- Der er nogen steder hvor det kan være en god idé.
Vi har eksempler ved Brønderslev hvor der står vindmøller i forvejen, og hvor det vil være en god idé at sætte flere op, siger samrådsformand i Danmarks Naturfredningsforening i Nordjylland, Thorkild Kjeldsen til TV2/NORD.

<b>Miljøministeriet siger ok</b>
Kontorchef Svend Kofoed fra Miljøministeriet oplyser over for TV2/Nord, at de normale afstandskrav for vindmøller, som er beskrevet i vindmøllercirkulæret, kun gælder i forhold til beboelse, så i princippet skulle der ikke være noget til hinder for, at møllerne stilles op langs motorvejen.