LIGE NU:

Vindmøller langs motorvejen

Borgmesteren i Brønderslev foreslår, at de nye store vindmøller sættes op langs motorvejen, når de nu er så upopulære. Og ministeriet siger god for ideen.

Plads til otte nye vindmøller
Miljøministeriet har bedt Brønderslev kommune om at finde plads til 8 nye store vindmøller på tilsammen 24 megawatt.
Det er kommunen i fuld gang med, men samtidig er de bange for hvad naboer og f. eks Danmarks Naturfredningsforening kan finde på at indvende mod placeringen.
Derfor ideen med placeringen langs motorvejen.


- Naturen er jo alligevel en lille smule spoleret der, så det er kun en fordel også at få møllerne placeret her. Så der bliver lidt mere fredeligt i de bagvedliggende arealer, siger borgmester i Brønderslev Mikael Klitgaard fra Venstre til TV2/NORD.

Danmarks Naturfrednings samrådsformand i Nordjylland, syntes umiddelbart godt om ideen.

- Der er nogen steder hvor det kan være en god idé.
Vi har eksempler ved Brønderslev hvor der står vindmøller i forvejen, og hvor det vil være en god idé at sætte flere op, siger samrådsformand i Danmarks Naturfredningsforening i Nordjylland, Thorkild Kjeldsen til TV2/NORD.

Miljøministeriet siger ok
Kontorchef Svend Kofoed fra Miljøministeriet oplyser over for TV2/Nord, at de normale afstandskrav for vindmøller, som er beskrevet i vindmøllercirkulæret, kun gælder i forhold til beboelse, så i princippet skulle der ikke være noget til hinder for, at møllerne stilles op langs motorvejen.