Vintertjenesten er klar til mere sne

02:00

Video: Christian Henriksen

Der er i løbet af det seneste døgn faldet sne i det meste af Nordjylland, og særligt i Vendsyssel skabte sneen mandag morgen trafikale problemer. Derfor gør vintertjenesten nu klar til at sætte ind, hvis det igen begynder at drysse fra oven.

Vintertravlheden har meldt sig hos Park & Vej i Frederikshavn, hvor driftsleder Peter Nielsen holder øje med, hvordan situationen på vejene udvikler sig. Tidligt mandag morgen måtte vintertjenesten i arbejdstøjet. Omkring 80 mand kørte ud for at rydde sne og salte vejene i det nordlige Vendsyssel.

Der er i løbet af det seneste døgn faldet op til 20 centimeter sne nogle steder i Vendsyssel. Ifølge TV 2 Vejrets prognose går det nordligste Jylland fri, når den næste sne falder mandag aften, men det tør Peter Nielsen ikke regne med.

- Her omkring klokken 22 - som prognosen er nu, fordi man kan ikke altid stole helt på den - så går det faktisk over i tø, og så er det regn, vi oplever. Men det vil jeg nu gerne lige se, før jeg tror det, fordi det var også, hvad de viste i morges, men det var noget andet, der skete, siger Peter Nielsen, driftsleder ved Park & Vej i Frederikshavn Kommune.

Læs også Glatte veje: Snevejr gav seks uheld i morgentrafikken

En af saltbilerne er mandag over middag hjemme for at få fyldt ladet op med salt igen. Til en almindelig saltning bruger en bil typisk to tons salt på at salte omkring 65 kilometer vej.

- En gang imellem ser I, at vi kommer med saltsprederen, når der er fire graders varme. Det er, fordi vi kan se, at vejtemperaturen går i nul. Og så bliver det altså glat, siger Peter Nielsen.

Vinterens første sne skabte udfordringer, fordi den faldt i morgentimerne, hvor trafikken havde indtaget vejene. Vintertjenesten ser helst, at sneen falder i de tidlige nattetimer, så vejene kan blive ryddet, mens de endnu er øde.

- Der er jo ikke nogen, der kan forudsige, hvad der sker, men vi er klar, når Kong Vinter er der. Vi er klar med grej og har salt i hallen, og der er mere i Mariager, vi kan hente, så vi skal nok være klar, siger Peter Nielsen.

Forsiden lige nu