03:14

Foto: Per Frank Paulsen

1 af 2

Virenfeldt: Jeg er en lettet mand

Søren Virenfeldt var forstander på opholdsstedet Solhaven, og i dag blev han og elleve ansatte frikendt ved Retten i Aalborg.

- Jeg har aldrig hørt en dom, der var så fuldstændig klokkeklar på 72 eller 73 forhold. Der var ikke ret meget slinger i valsen.

Så klar er meldingen fra Søren Virenfeldt kort efter, at han og de elleve andre tiltalte i dag blev frifundet ved Retten i Aalborg. Efter domsafsigelsen talte den tidligere forstander eksklusivt med TV2/Nord.

- Jeg har aldrig været i tvivl under sagen, fordi vi efter vores egen opfattelse ikke gjort noget ulovligt. Men det er dejligt at få en afgørelse, der er så klar, som den vi fik i dag, siger Søren Virenfeldt til TV2/Nord.

- Vi har ikke lavet alle de der ting, som vi bliver anklaget for. Tænk sig alle de historier, der er blevet fortalt over den der lange tid, vi har siddet og hørt på det her. Det er slet ikke den verden, jeg har levet i, udtaler en tydeligt lettet Søren Virenfeldt.

Vold og mishandling var nogle af de anklager, som den tidligere forstander på opholdsstedet Solhaven, Søren Virenfeldt i dag var tiltalt for. Anklager der endte med at koste Solhaven sin eksistens, da opholdsstedet i 2013 måtte indgive sin konkursbegæring.

- Alt det man har bygget op i 25 år, det er jo faktisk ødelagt, og jeg synes jo, at anklagemyndigheden i dag fik noget af en lussing. Jeg har oplevet ting fra politiet og anklagemyndigheden, som jeg aldrig i mit liv troede, at jeg skulle opleve, og det skal vi nok komme tilbage til, men ellers er jeg er selvfølgelig en glad og lettet mand i dag, siger Søren Virenfeldt.

Det tog ikke mange sekunder for dommer, Poul Erik Nielsen at frifinde Søren Virenfeldt og de elleve andre tiltalte, og den klare frifindelse kan nu blive starten på en erstatningssag.

- Da vi var på det højeste, der var vi jo et sted, der sammen med Himmerlands Rådgivningscenter og Skjoldborghus omsatte for 250 millioner om året, og nu er der kun HRC (læs. Himmerlands Rådgivningscenter) tilbage, som omsætter for 50 millioner kroner, så der er jo lige en forskel på 200 millioner, der skal gøres krav på, siger Søren Virenfeldt.

Hvem vil du rette krav mod?

- Det vil da være anklagemyndigheden, siger en bestemt Søren Virenfeldt.

Vil du se hele interviewet med Søren Virenfeldt, kan du klikke på videoen over denne artikel.