LIGE NU:

Virksomheder kæmper for fremgang

Nordjyske virksomheder kæmper hårdt for at genvinde det, de mistede i finanskrisen. Nye tal fra Erhvervsstyrelsen viser, at Nordjyllands eksportvirksomheder var nogen af dem, der var hårdest ramt.

Nye tal, som Danmarks Statistik har lavet for Erhvervsstyrelsen, viser, at beskæftigelsen i nordjyske eksportvirksomheder faldt med 26 procent fra 2008 til 2010.

GateHouse i Nørresundby, der arbejder med tracking og satellitkommunikation, er en af de virksomheder, der kunne mærke krisen. Her måtte de i løbet af et år, afskedige halvdelen af deres medarbejdere.

- Det var ubehageligt, og det var også ubehageligt, fordi de mennesker vi havde ansat, og ikke skulle have mere, de skulle jo finde andet arbejde, og vi kunne ikke rigtig hjælpe dem, fordi stort set alle i regionen stoppede med det, de havde gang i. Alle de store på området lukkede fuldstændig ned. Der var ganske mange af dem, der forsvandt helt. Så det var virkelig galt, siger direktør hos GateHouse Michael Bondo Andersen.

Krisen betød, at GateHouse og andre nordjyske virksomheder har måttet kæmpe hårdt for at komme på fode igen, men tallene viser, at kurven er ved at vende. Og nu er de nordjyske eksportvirksomheder igen klar til at ansætte medarbejdere.

Hos GateHouse i Nørresundby er de i dag 45 medarbejdere, så der er stadig lidt vej op til de 90, som de var inden krisen, men de er optimistiske.

- Det er specielt det sidste år, hvor det har stået meget på vækst, der kan vi tydeligt mærke, at det går fremad. På vores hovedområde som er tracking-området indenfor transport, der har vi fordoblet omsætningen, så det begynder at ligne noget, siger Michael Bondo Andersen.