LIGE NU:

Virksomheder uddannes i stress

Det lokale Beskæftigelsesråd i Frederikshavn Kommune har givet 25 arbejdspladser i kommunen mulighed for at få en medarbejder uddannet som stressvejleder.

Det kommer til at koste. Og det er de klar over. Men for LBR i Frederikshavn Kommune er det vigtigt at vise, at der bliver gjort noget og at stressproblematikken bliver taget alvorligt.

For stressede medarbejdere har store konsekvenser - både menneskeligt, men også økonomisk, og det kan de mærke i kommunekassen.

- Stress er jo et generelt problem, og det har vi også kunne mærke her i kommunen. Hvis man kigger på de medarbejdere, som går på førtidspension, så er stress den hyppigste årsag til det, og det er jo tankevækkende, fortæller udviklingskonsulent for LBR, og initiativtager til projektet STRESS À, Tina Juul Kjellberg til Center for stress.

Stressvejlederuddannelsen er tiltænkt de arbejdspladser, som ønsker at forebygge og handle i tide, samt have kapaciteten, hvis det alligevel skulle gå galt.

Målgruppen for uddannelsen er personer, som ønsker at fungere som intern ressourceperson og sparringspartner i organisationen i forbindelse med det psykiske arbejdsmiljø.