Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Voldsomt vejr på vej: Kraftigt snefald kan ramme mandag

Temperaturerne er allerede steget lidt, men vinteren er langt fra slut - mandag kan trafikken blive ramt af kraftigt snevejr.

Lørdag har temperaturerne nærmet sig frysepunktet så meget, at det næsten har føltes helt mildt i luften efter et par uger med stærk frost, sne og blæst.

Men det er en stakket frist, og forårsfornemmelserne kan godt pakkes væk igen. Ifølge både DMI og TV2 Vejret venter der nemlig et snevejr af de helt store mandag.

I løbet af søndag vil det blæse op, og morgentrafikken mandag kan blive særdeles udfordret, når prognoserne forudsiger masser af sne over Nordjylland. Så kør forsigtigt og tag hjemmefra i god tid.

Det er et lavtryk ved De Britiske Øer, der i løbet af natten til mandag sender en varmefront frem mod Danmark. Foran fronten ventes udbredt snevejr og frisk til hård vind fra sydøst. 

Frosten slipper heller ikke taget i os i den kommende uge. Frosten vil ikke blive helt så slem som de seneste uger, men den stærke blæst vil få det til at føles koldere. Temperaturerne vil frem til torsdag ligge mellem -2 og 0 grader.