Voldtægtsmand idømt forvaring

Foto: Thomas Gaardsmand

Landsretten skærpede dom for gentagne grove voldtægter, blandt andet i Saltum.

En 30-årig mand er i Vestre Landsret blevet idømt forvaringsstraf for en række grove sexovergreb rundt om i Jylland.

Allerede da sagen blev behandlet af et nævningeting ved byretten i Aarhus, gik anklageren efter forvaring, men et flertal af nævningene stemte dengang for, at manden skulle straffes med seks et halvt års fængsel.

Da sagen blev behandlet i Vestre Landsret, lykkedes det imidlertid anklageren at overbevise retten om, at manden er så farlig, at han skal have en tidsubestemt straf.

Manden er blevet dømt for at have voldtaget fire udenlandske prostituerede. Overgrebene fandt sted forskellige steder i Jylland i løbet af 2010, og flere gange anvende han en attrappistol til at true de prostituerede til både oralsex og samleje.

16. oktober 2010 begik den 30-årige voldtægt på et bordel i Saltum. Her truede han først den prostituerede til sex, og forsøgte derefter at true hende til at udlevere penge, men det lykkedes hende at flygte. Senere ringede han til kvinden og truede hende til ikke at gå til politiet.

Nogle af voldtægterne skete med kun en dags mellemrum, og en af kvinderne blev udsat for voldtægt to gange, da manden opsøgte hende igen efter mere end et halvt år.

Det er ikke første gang, at den 30-årige dømmes for at ville tvinge sig til sex med kvinder. I 2003 fik han en dom på et år og tre måneders fængsel for tre voldtægtsforsøg i Vejle.

/ritzau/

Forsiden lige nu