Alma Agger vandt dette års udgave af X Factor, mens nordjyske Mathilde Caffey kom på en den anden plads. Måske er det næste år, at en nordjyde kommer helt til tops i X Factor. Foto: TV2

X Factor er på jagt efter nye nordjyske talenter

Drømmer du om at blive sanger? Eller kender du én, der har en helt fantastisk sangstemme, som hele Danmark burde høre?

Så er der nu mulighed for at få testet sangtalentet, når X Factor åbner op for pop-up casting fredag den 12. juni mellem klokken 14 og 20 i Aalborg.

Pop-up casting er en uformel casting, hvor man blot skal komme, som man er.

- Du skal ikke synge for dommertrioen fra TV, men bliver mødt af os  castere. Det er faktisk meget uformelt, forklarer en af casterne bag programmet, Cathrine Leth Damgaard.

Hun opfordrer folk, der gerne vil give det en chance, til at have to sange klar - det vil sige et vers og et omkvæld af to sange.

- Det går egentlig meget hurtigt, så måske er det nok bare med en sang, men det er altid godt at have en ekstra. Så bliver man filmet, og vi snakker lidt, siger Cathrine Leth Damgaard.

Læs også Mathilde efter X-Factor: - Nu skal jeg gøre 9. klasse færdig på Aars Skole

Det er ikke første gang, at X Factor rykker ud med såkaldte pop up casting, og det sker, fordi man gerne vil nå geografisk ud - således at folk, der gerne vil have en chance men bor langt fra Aarhus eller København, hvor der til august er precastings, også kan være med.

Og hvis man imponerer til pop up casting, har man chancen for at komme videre til auditions, hvor man skal synge foran dommerne, fortæller Cathrine Leth Damgaard.

Den nordjyske pop up casting finder sted ved Folkekirkens Hus på Gammeltorv i Aalborg, hvor også nordjyske Mathilde Caffey kigger forbi i løbet af dagen og sludrer lidt og svarer på eventuelle spørgsmål fra nye X Factor-deltagere.

Mathilde Caffey blev nummer to i årets udgave af X Factor, som blev vundet af Alma Agger fra København.

01:27

X-faktor stjernen Mathilde Caffey vendte i dag tilbage til Aars skole, hvor hun blev modtaget som en stjerne.

Luk video