LIGE NU:

'X Factor' for iværksættere i Aalborg

18 nordjyske iværksættere indenfor turisme-området var onsdag til audition til innovations-projektet TourismX i Aalborg.

Det var nærmest en form for 'X Factor' for iværksættere, der gik løs i Musikkens Hus i Aalborg onsdag. Her blev det ene projekt efter det andet pitchet foran et dommerpanel ved en audition. Målet var at spotte de bedste idéer, som kan være med til at nytænke og udvikle turismen i Nordjylland.

18 håbefulde iværksættere var mødt op for at præsentere deres idéer. Blandt andet Maria Vangsgaard, som sammen med sin veninde har startet ”Thy Hike”, der arrangerer vandreture i Nationalpark Thy.

- Vi har brug for at vide, om det er muligt at skalere konceptet - enten til flere nationalparker i Danmark eller internationalt - og dermed få flere turister til Thy, siger hun.

Et dommerpanel bestående af iværksættere, forskere og erhvervsfolk i turistbranchen skal efter dagens præsentationer vurdere, hvilke der går videre i projektet og dermed kan opnå sparring fra konsulenter og folk med viden indenfor området.

- Vi har lidt penge, vi kan betale, og så får de skubbet, der skal til, for at de kommer videre med deres planer, siger Jens Hausted, der er direktør for Dansk Kyst- og Naturturisme, der sammen med Wonderfuld Copenhagen står bag TourismX.

En af dommerne, der skal være med til at bedømme iværksætterne, er Jens F. Jensen, som udover at være professor i interaktive digitale medier ved Aalborg Universitet også er netværksleder ved innovationsnetværket Invio.

- Jeg kigger primært efter, om det er innovative ideer. Det handler ikke kun om, om de er unikke eller originale, men om, om de kan implementeres og virkeliggøres, siger han.

Først senere får iværksætterne at vide, hvem der er gået videre. 

18 nordjyske iværksættere indenfor turisme-området var i dag til audition til innovations-projektet Tourism X i Aalborg.