LIGE NU:

Yngre Læger: Uddan flere praktiserende læger

13 lægestuderende ønsker at uddanne sig til praktiserende læge i Nordjylland. Men på trods af lægemangel tilbyder Region Nordjylland kun tre pladser. Det er ikke godt nok, siger formanden for de yngre læger i Nordjylland.

Formanden for Yngre Læger i Nordjylland, Søren Lunde, opfordrer regionen til at få uddannet flere praktiserende læger.

- Hvis ikke vi sørger for at uddanne flere i Nordjylland, så risikerer vi, at de unge praktiserende læger søger til en anden region, udtaler Søren Lunde.

Sundhedsstyrelsen har bestemt, at 20 lægestuderende årligt kan begynde på uddannelsen i Region Nordjylland.

- Indtil nu har det tal også været nok for os, da der ikke har været så mange ansøgere, men nu står vi i en anden situation, siger regionsrådsformand for Region Nordjylland, Ulla Astman (S).

Reglerne giver dog regionen mulighed for at øge antallet af studerende til 26, hvis der er behov for det. Et nødvendigt træk ifølge Yngre Læger.

- Når rammerne er der, så synes vi også, at man skal udnytte dem. Især i vores region hvor der er mangel på læger, og at der samtidig vil være mange, der går på pension, fortæller Søren Lunde.

Den 1. november har 13 ansøgere søgt kun tre studiepladser, men med muligheden for at udvide med seks ekstra studiepladser, kan regionen mindske manglen på praktiserende læger.

- Vi vil sørge for, at der er økonomi til de ekstra pladser og indgå uddannelsesaftaler med Praktiserende Læger, så vi kan få udnyttet det fulde potentiale, lyder det fra Ulla Astman (S).

Næste gang Region Nordjylland kan få muligheden for at øge antallet af studiepladser yderligere for praktiserende læger er i 2013.