Sommerhusejere valfarter til stormøde

Foto: Ib William Christensen

Er ejerne af de 288 nedstyrtningstruede sommerhuse ved Nørlev Strand villige til at betale for kystbeskyttelse. Det skal et møde i dag afklare.

265 grundejere har i følge pressetalsmand Christian Hartmandmeldt deres ankomst til et møde i dag på Vendelbohus i Hjørring.  Her skal de diskutere en plan for at sikre sommerhusenes fremtid på Nørlev Strand.

Planen er at bygge en fast skråningsbeskyttelse i sten, som skal dækkes af sand, der fornyes løbende.

Lodsejerne skal ifølge Christian Hartmann betale engangsbeløb mellem 3.600 og 130.000 kroner, alt efter hvor tæt på skrænten, deres hus ligger.

Derefter er det årlige bidrag ens for alle. De 288 grundejere skal hver betale 1556 kroner til vedligeholdelse af kystsikring årligt. Spørgsmålet er om der kan skabes enighed om det.

Hvis ikke man kystsikrer anslår sommerhusejerne at 70 sommerhuse ved Nørlev Strand vil blive ædt af havet de næste 25 år.

Den samlede anlægsinvestering er ifølge sommerhusejerne på godt 11 millioner kroner og årligt vedligehold er på godt en million kroner. I følge Christian Hartmann har Hjørring Kommune og Skallerup Seaside Resort forhåndstilkendegjort at de vil betale 56 procent af både anlægudgífter of vedligehold.

Forsiden lige nu