LIGE NU:

Fie Udby: Jeg skal sige til mig selv, at jeg godt kan

Fie Udby drømmer om at gentage successen fra OL i London og igen hive en medalje med hjem, men en alvorlig skade hæmmer Hobro-roeren.

Fie Udby hev en sølvmedalje med hjem til OL i London for fire år siden. Nu står hun til endnu et OL, hvor hun netop har roet sig i kvartfinalen. Hun føler, hun fysisk er i sit livs bedste form, men på trods af de gode resultater oplever hun stadig problemer med den mentale del efter hun i oktober sidste år blev opereret for en slem skade i underarmen.

- Det er en stor udfordring for mig at sætte mig ud og vide, at det her kunne jeg ikke gøre for et år siden, og lige pludselig kan jeg godt gøre det, sige Fie Udby Erichsen.

Det er nemlig ikke bare lige sådan at sætte sig ud i robåden igen efter et længere skadesforløb. For selvom smerterne for længst er aftaget, så har hun rent mentalt haft svært ved at finde troen på, at hun igen kan blive en roer i verdensklasse.

- Jeg har hele tiden fornemmelsen af, at der er et problem, når jeg roer. Alle mine tanker spiller hen på, at det her kan jeg ikke finde ud af. Jeg skal sige til mig selv, at jeg kan godt, men mentalt er det rigtig svært, siger Fie Udby Erichsen.

Selvom skaden volder hende mentale problemer, er hun overbevist om, at hun godt kan hive en sølvmedalje og sågar en guldmedalje med hjem på en god dag.

Fie Udby er klar til dagens kvartfinale som afvikles tirsdag klokken 14:10. Fie Udby er på vandet klokken 14:30.