Foto: Pressefoto

Nordjyske roere frygter ikke forureningsrapport

Fie Udby og Anne Dsane Andersen skal begge i vandet på mandag, selvom ny rapport viser, at netop vandet kan være farligt.

Det danske landshold i roning, der har nordjyderne Fie Udby og Anne Dsane som en del af holdet, frygter ikke den netop offentliggjorte rapport om forureningen i Rodrigo de Freitas-lagunen, hvor ro-atleterne skal i aktion. 

- Det er ærgerligt, at vi skal diskutere risikoen for bakterier og sygdomme i stedet for det sportslige ved så stor en begivenhed. Rent visuelt er der ikke noget, at bemærke i lagunen. Der er ikke døde fisk eller affald, men det er jo klart, at man skal tage det seriøst, at der er nogle forhold her, som gør, at man kan blive syg af det. Jeg synes, at vi har taget vores forholdsregler og sat roerne og trænerne ind i, hvad det er for nogle rammer, som de skal konkurrere i, siger Lars Christensen, der er sportschef for de danske roere.  

Den danske delegation af roere har mandag set på forholdene i lagunen, og sportschefen ser altså ingen grund til andet end at være opmærksom på almindelige forholdsregler som at sikre ordentlig hygiejne. 

- Roerne har fået forskellige vaccinationer efter anbefaling fra DIF og Team Danmarks stab. Desuden skal de sørge for at vaske tøjet dagligt, bruge håndsprit og sæbe ofte og når de er på vandet sørge for ikke, at stikke fingrene i munden for de kan ikke undgå at få berøring med vandet, siger Lars Christensen.

Det er mediet AP, der står bag rapporten, hvor de gennem 16 måneder har undersøgt forureningsniveauet i OL-byen, der altså viser sig at være på et sundhedsskadeligt niveau.