Rugby nu igen på OL-programmet: Aalborgensisk klub jubler

Rugby har ikke været på OL-programmet siden 1924. Men nu er det tilbage, og det bringer glæde hos den aalborgensiske rugbyklub Lynet.

Selvom OL lige nu foregår under langt varmere himmelstrøg i Rio, så syder OL-stemningen også på de ret så kolde breddegrader i Aalborg. For Gammeltorv er base for en lang række OL-aktiviteter, og i dag var det altså blandet andet Rygby, der fik lov at slå sine folder på pladsen. 

Rugby har længe ikke været at finde på OL-programmet. Men til dette års OL får rubgyspillere igen lov at sparke den ovale bold over tværliggeren. Og det er altså første gang siden 1924. 

Den aalborgensiske rugbyklub Lynet løber godt nok ikke med den ovale bold i Rio, men trods det kan de godt glæde sig over rugbys genfødsel.

- Det er da helt vildt fedt, fortæller Benjamin Watts fra Rugbyklubben Lynet. Og fortsætter: Det giver jo en masse eksponering. 

Spillere fra klubben viste her til aften, hvilket stof de er gjort af, da TV2 Nords vært og reporter Josefine Brader gav dem et visit.

Det kan du se i videoen her:

01:46 Luk video

Under hele OL er der masser af aktiviteter på Gammeltorv. På storskærm kan man følge med i disciplinerne, og har man mod, er det også muligt selv at prøve kræfter med nogle af de sportsgrene, der er repræsenteret ved OL.