Foto: Team Danmark

Torsdag kommer OL-ketcheren i brug: De skal slå varieret

Fjerboldene får endelig luft under fjerrene, når OL-badmintonturneringen torsdag skydes i gang. Elitetræner Thomas Stavngaard giver os her et indblik i torsdagens kampe.

Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl får æren af at være de første danskere til at svinge ketcheren under OL i Rio.

Torsdag bliver der taget hul på OL-badmintonturneringen, og alle tre nordjyske badmintonspillere får testet formen.

Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl skal møde de kinesiske tvillinger Ying Lou og Yu Lou. De ligger lige nu nummer 7 på verdensranglisten, mens danskerne ligger nummer seks.

Det er ikke første gang de to damedoubler møder hinanden. De to damedoubler har hver vundet over hinanden to gange.

De kinesiske spillere på hver 25 år lå nr. 1 på verdensranglisten fra 17. december 2015 til 17. marts 2016, så det er ikke helt ueffen modstand, damedoublen møder.  

- Når Christinna og Kamilla styrer angrebet, skal de sørge for at slå varieret. De skal slå bolden væk fra kroppen på kineserne, så de ikke bare kan få lov til at stå og hælde. Forhåbentlig er danskerne også i så god form nu, at de kan holde til at spille i rigtig lang tid, men for dem handler det om at få en kort kamp, mens Lou og Lou bare vil spille, spille og spille. De åbner ikke op, og de tager ikke nogen chancer. De spiller bolden over, indtil modstanderne laver fejl, siger elitecentertræner i Brøndby Thomas Stavngaard.

Udover den nordjyske damedouble optræder Christianna Pedersen også i en mixeddouble med medspilleren Joachim Fischer. Bronzevinderne fra OL i 2012, som er fjerdeseedet til dette OL, møder nr. 13 på verdensranglisten, polske Robert Mateusiak/Nadiezda Zieba.

Morgendagens kamp bliver det sjette indbyrdes opgør mellem de to par. Tre gange har danskerne trukket sig sejrrigt ud af opgøret. Det blev dog polakkerne, som tilbage i 2012 besejrede både Fischer/Pedersen og Mads Pieler Kolding/Julie Houmann på vejen mod den polske EM-triumf.

Ifølge Thomas Stavngaard, så er danskerne favoritter, men det polske par har også kvaliteter, som  Pedersen og Fischer skal være opmærksomme på.

- Når vi siger, at Boonsak Ponsana er en gammel ræv, så er Robert Mateusiak ved at være en rigtig gammel ræv. Han kommer ikke med meget nede bagfra, men han er god i servesituationen og i det flade spil. Nadiezda Zieba er en rigtig god mixed-spiller. Hun spiller klogt, hun er god til at finde hullerne i modstanderens defensiv, og så står hun en god defensiv.

 

Her kan du få en oversigt over, hvornår de nordjyske spillere skal i aktion:

Christinna Pedersen/Kamilla Rytter Juhl vs. Ying Lou/Yu Lou
Ca. kl.14.35 dansk tid på Bane 3.
 
Christinna Pedersen/Joachim Fischer vs. Robert Mateusiak/Nadiezda Zieba
Ca. kl.21.40 dansk tid på Bane 1.