LIGE NU:

Tammy fra Opgangen: - Jeg kan finde på at bruge 10.000 kroner på en fest

Når 19-årige Tammy Nielsen sætter sig noget for, går hun ind i det med liv og sjæl. Det gælder både når hun holder fester og diskuterer politik. Tammy Nielsen vægter et godt naboskab højt, for hun har på egen krop oplevet et naboskab, der gik skævt.

Tammy Nielsen var bare 15 år gammel, da hun besluttede sig for at forlade hjembyen Hadsund. Mens klassekammeraterne fra folkeskolen pendlede til Hobro for at fortsætte på en ungdomsuddannelse, flyttede hun ind i et kollektiv midt i Aalborg og begyndte på gymnasiet uden at kende et øje.

- Jeg kunne mærke, at verden ikke ventede på mig, og jeg kunne ikke forestille mig at gå med de samme mennesker, som jeg lige havde siddet i klasselokale med, fortæller Tammy Nielsen, der er med i TV2 Nords nye serie “Opgangen”.

Ny serie fra TV2 Nord: Opgangen

Livet væk fra den velkendte base i Hadsund var dog ikke helt nemt i begyndelsen. I kollektivet på Vesterå boede Tammy sammen med ni andre beboere, men stik imod hendes forventning var der intet sammenhold.

Beboerne talte ikke sammen og delte intet med hinanden. Hver beboer havde deres egen tallerken.

- Jeg vil ikke kalde det mit værste mareridt, men det var ikke den bedste løsning for mig. Da jeg flyttede derfra og ind med en roommate i Niels Ebbesens Gade, vidste jeg, hvordan det i hvert fald ikke skulle være, siger hun.

Tammy Nielsen er 19 år gammel og bor i Niels Ebbesens Gade i Aalborg.
Tammy Nielsen er 19 år gammel og bor i Niels Ebbesens Gade i Aalborg.
Foto: Julius Waag Poulsen

Tammy Nielsen er opsat på at have et godt forhold til sine roommates og sine naboer. Det er også derfor, hun har sagt ja til at deltage i TV2 Nords eksperiment “Opgangen”, hvor beboere i to opgange bliver sat sammen med henblik på at finde ud af, om de har mere tilfælles, end de lige går og tror.

- I en god opgang kan man snakke sammen, og man kan banke på hos hinanden, hvis man skal låne noget, siger Tammy Nielsen.

Fest med sygeplejerskekostumer og urinposer

Det er kendetegnende for Tammy Nielsen, at hun er dedikeret til de ting, der er vigtige for hende - som for eksempel at have et godt forhold til de folk, hun bor sammen med og ved siden af.

Tammy, der lige nu holder sabbatår og arbejder på et et thailandsk take away-sted samt som rengøringsassistent på Aalborg Universitetshospital, beskriver sig selv som en type, der går “all in”.

Det kommer især til udtryk, når hun planlægger temafester. Og det gør hun tit. For Tammys gæster skal gerne kunne huske festen - også flere år efter.

 

- Jeg kan finde på at bruge 10.000 kroner på at holde fest - måske lidt mere, siger Tammy Nielsen.

Temaerne for festerne spænder bredt, og indholdet i en pose i depotrummet på Niels Ebbesens Gade afslører, at der har været alt fra mexicansk fest til Hawaii-party i lejligheden.

Tammy Nielsen i sit sygeplejerskekostume.
Tammy Nielsen i sit sygeplejerskekostume.
Foto: Jakub Biben @Bibkobiben

Senest har Tammy holdt sygeplejerskefest, hvor hun bestilte 15 sygeplejerskekostumer fra Frankrig til sig selv og sine veninder. Til festen var der pyntet op med røntgenbilleder, urinposer, bægerglas og sprøjter, ligesom alle gæsterne fik et sygehusarmbånd på, hvor der stod, hvad de “fejlede”.

- Det er vigtigt for mig, at det er perfekt. Det er ikke bare en fest, hvor man sidder i sit normale tøj og skåler. Man kommer ind i en lejlighed, hvor det er en helt anden verden, siger Tammy Nielsen.

Til sygeplejerskefesten var der blandt andet hængt urinposer til pynt på et tøjstativ.
Til sygeplejerskefesten var der blandt andet hængt urinposer til pynt på et tøjstativ.
Foto: Privatfoto

Til festerne i Tammys lejlighed bliver der ofte hevet et beerpong-bord ud af skabet, og i “Opgangen” udfordrer Tammy de andre deltagere til et spil beerpong, hvor de skal svare på spørgsmål i stedet for at drikke.

 

Politiske debatter, der løber af sporet

Når Tammy Nielsen ikke arbejder eller planlægger fester, bruger hun sin tid på politik. Hun har været medlem af Liberal Alliances Ungdom i fem år, og hun sidder i dag i bestyrelsen i Aalborg-afdelingen.

- Det fedeste ved at være med i Liberal Alliances Ungdom Aalborg er, at vi virkelig har det sjovt sammen. Vi laver arrangementer, prøver at tiltrække nye medlemmer og tager ud på skoler for at få folk til at engagere sig mere i det politiske, siger Tammy Nielsen.

Tammy Nielsen på tur med Liberal Alliances Ungdom.
Tammy Nielsen på tur med Liberal Alliances Ungdom.
Foto: Privatfoto

Lige så meget som hun elsker at diskutere til politiske møder, lige så lidt gider hun at diskutere, når hun deltager i familiebegivenheder eller hygger sig med veninderne i madklubben. Hun har efterhånden erfaret, hvordan debatter kan løbe af sporet.

- Jeg er skeptisk overfor at snakke med venner, familie og naboer om politik, for politik kan skille mennesker ad, siger hun.

Det kunne hun blandt andet mærke i gymnasietiden.

- Da jeg gik på gymnasiet var jeg den eneste liberale i min klasse. Når vi havde samfundsfag, kunne det hurtigt ende i hat og briller, når vi skulle diskutere, siger Tammy Nielsen.

Derfor er det også med sommerfugle i maven, at Tammy inviterer sine naboer Randi Pagh og Benjamin Moldrup med hen til Liberal Alliances Ungdoms lokaler i det vestlige Aalborg.

- Jeg håber, at de vil lytte på mig, selv hvis de er uenige, siger Tammy Nielsen lige inden afgang til lokalerne.

 

- Jeg kan bruge erfaringerne i fremtiden

Tammy Nielsen er glad for at have lært to af de andre beboere i opgangen i Niels Ebbesens Gade bedre at kende.

- Det har været helt vildt fedt - også fordi vi har lavet noget sammen, som vi hver især går op i. Jeg vil gerne se mere til dem fremover, siger hun.

Hun synes, at hun har lært noget af at være med i "Opgangen".

- Jeg kan bruge erfaringerne i fremtiden, når jeg flytter herfra. Det betyder meget, at man kan drikke en kop kaffe sammen og bruge tid med hinanden, selvom man ikke er ens, siger Tammy Nielsen.

Se snigpremiereen på første afsnit af Opgangen herunder: