LIGE NU:

Oudoor NU: Nyd naturen i maj

I maj måned åbner naturens eget spisekammer - se her, hvordan du serverer skovmærker til din æblekage og blender en myresmoothie.

Hvorfor dufter det, når det regner?

Vi kender alle den fantastiske friske duft lige før og i starten af, at det begynder at regne. Specielt når solen skinner, og det skifter over til regn, da dufter det ekstra kraftigt. Det skyldes, at vejret skifter fra højtryk til lavtryk, hvorved ilten i jorden frigives, og duften af jord og forrådnelse kan duftes.

Buketter af skovmærker

Som barn har jeg sammen med min familie plukket masser af skovmærker, som vi bandt i små buketter. Hjemme hængte vi dem op i vinduet og lod dem tørre. Lige inden det begynder at regne frigives de skønneste søde dufter fra blomsterne, og vi vidste, at lige om lidt kommer der regn. Skovmærkerne er nærmest en slags naturens barometer. 

 
 

 

Skovmærker smager også lækker, hvis den knuses i fløden til æblekagen. Du kan fint tage æblemos, makroner og fløde med i skoven og servere den frisk sammen med kaffen. Fløden rystes i en pose, hvor så de knuste skovmærker vendes i. Velbekomme!

 
 

Naturens spisekammer åbner

I maj spirer alt i naturen, og der er masser af muligheder for at indsamle til lækre retter. På en tur rundt i skov, eng og strand samlede en flok naturvejleder, først i maj, 140 forskellige spiselige planter. Jeg vil anbefale at starte med ukrudt, som man kender og med sikkerhed ved, ikke er giftig. Men ret hurtigt lærer man planterne at kende, og der kan ekspermenteres med spændende ukrudtsmad.

Pynt madpakken og forfriskningen op med ukrudt og myre

I april er der gode muligheder for at indsamle ukrudt, som kan pifte madpakken op. Mælkebøtteblad, hønsetarm, tusindefryd og gederams smager lækkert.

 
 

Find flere opskrifter fra naturens spisekammer HER

Se også hvordan jeg tilbereder en lækker myresmoothie HER

 

Mælkebøttesirup

 

Naturen er netop nu helt fyldt med solskinsgule mælkebøtter. Til glæde for mange og stor fortrydelse for andre, ikke mindst når de frøspredes. Men der findes en løsning. Pluk mølkebøtterne og spis dem. De gule hoveder kan bruges til den skønneste sirup.

Mælkebøttesirup
Mælkebøttesirup

Find opskriften HER

Mælkebøttesirup er let at lave
Mælkebøttesirup er let at lave

 

Nu blomstrer træerne

I maj måned blomstrer træerne. På mange træer kan vi med det blotte øje se blomsterne. Blandt andet kastanjetræerne med deres store hvide blomster og de røde japanske kirsebærtræer. Men der er mange andre træer, som også blomstrer, men som vi skal kigge nærmere på for at se blomsterne. Prøv for eksempel at studere ahorn, bøg eller eg. Disse træer blomstrer også, men vi lægger ikke så tit mærke til det, før om efteråret, hvor træernes frugter ses meget mere tydeligt.

 

Sommerfugle pr. postordre

Sommerfugle er både spændende og smukke
Sommerfugle er både spændende og smukke

På stille dage ses de flotteste sommerfugle på jagt efter nektar i blomster. At følge udviklingen fra sommerfugleæg, laver, puppe indtil den nye sommerfugl folder vingerne ud er en fantastisk oplevelse.

Pupper
Pupper

Du kan gå på jagt efter æg fra tidselsommerfugl på bagsinden af tidselblade. Nældens takvinge lægger sine æg på brændenældeblade. Har du ikke tålmodig til selv at finde dem, så kan du også bestille dem på nettet.
Det kan du blandt andet gøre lige her: http://www.linaa.dk/shop/sommerfuglehus-med-larver-6293p.html

Lav dine egne sommerfugle
Lav dine egne sommerfugle

Om Outdoor Bloggen

jj

Her er overblikket: Det genåbner onsdag

fisk

Corona hos Thorfisk: Fabrikken midlertidig lukket ned

tog

play Farvel til direkte tog til Vendsyssel vækker kritik: - Vi har lige så meget ret til landsdækkende transport

120417 værtshus øl

play Barer og værtshuse genåbner: - Jeg glæder mig ekstremt

jj

Her er overblikket: Det genåbner onsdag

fisk

Corona hos Thorfisk: Fabrikken midlertidig lukket ned

Til forsiden

Til forsiden