SENESTE NYT:

Pensionist eller slotsejer: Par købte slot på randen af konkurs

Gå-på-mod og udsigten til at barndomshjemmet Dronninglund Slot skulle gå konkurs gjorde Høgsbro-parret til slotsejere i stedet for at gå på pension.

Nanna Henriette Høgsbro er født og opvokset på Dronninglund Slot. Hun har dog siden drevet landbruget Vester Nejsig og fået fem børn med ægtemanden Carl Christian Pedersen. Men da barndomshjemmet Dronninglund Slot, der drives som hotel, restauration og kursusvirkosmhed, i slutningen af 2017 stod overfor en konkurs, var det for meget for parret.

Ingen andre ville skyde penge i projektet, så parret tog en hurtig beslutning og købte slottet for at drive det videre. Og det har de ikke fortrudt, selv om det for dem begge, der er i begyndelsen af 60'erne, betyder udskydelse af pensionen de næste 10-20 år. 

Nye udfordringer

Henriette Høgsbro måtte efter et halvt år som aktiv slotsfrue sige sit børnehavelederjob op. Hun helligede sig helt den daglige drift af slottet, der byder på mange nye udfordringer. Her har de god hjælp fra personalet, der nyder parrets ide om ledelse - frihed under ansvar og vi løfter i fælles flok: 

- Det er dejligt. Jeg har aldrig haft så god en arbejdsgiver før. Det er ligesom man er med ind over det hele. Der bliver ikke gjort noget, uden man er med i det, fortæller Oldfruen Ulla Jensen, der smilende fortæller, at personalet af og til oplever den nye slotsfrue som lidt forvirret. 

Henriette Høgsbro og hendes mand Carl Christian har allerede sat gang i mange nye projekter på slottet og indført nye arbejdsgange. Som med landbruget kører de parløb på slottet, og de kommer ikke sovende til det.

Du kan følge Henriette og Carl Christian i deres arbejde på Dronninglund Slot her. 

TV2 Nord har besøgt nordjyske par, der både deler dagligdagen i arbejdslivet og privat.

Samtalen der aldrig stopper

Siden overtagelsen af slottet har parret ikke fået mange timers søvn, og der har heller ikke været megen tid til at pleje familie og venner. Men det er der heldigvis forståelse for. Omvendt var det, dengang parret første gang mødte hinanden på et lokalt værtshus. Det begyndte med kærlighed ved første blik - for Henriette. 

quote Jeg var faktisk noget vild med dig, men det skulle du ikke vide, fordi du var faldet i søvn, mens jeg snakkede.

Henriette Høgsbro, indehaver, Dronninglund Slot

- Jeg husker at jeg tænkte: Ham vil jeg sgu have, siger Henriette.

Carl Christian var også interesseret i den flotte Henriette, men desværre også lidt for fuld, så efter en dans faldt han  i søvn, mens især Henriette snakkede. 

- Så tog jeg hjem. Jeg var faktisk noget vild med dig, men det skulle du ikke vide, fordi du var faldet i søvn, mens jeg snakkede, mindes Henriette, der dog senere lod sig overtale til en middag og tur i biografen. Tre gange forsøgte de at nå i biografen, men snakken gik så godt, og siden flyttede parret hurtigt sammen og blev forældre til fem børn. 

Manhattan - det er os! 

Travlhed og arbejdsomhed har altid præget Henriette og Carl Christians parløb, men en ting har de altid holdt i hævd, og det er måske hemmeligheden bag deres nu lange og stadigt kærlige parforhold. Hver dag ved femtiden drikker de et glas Manhattan sammen og får lige kort vendt dagens oplevelser med hinanden.  

- Lige da vi havde købt slottet, så fik vi sådan en Manhattan rundt omkring. Vi gjorde noget hele tiden, så det blev pænere og pænere. Og så sad vi forskellige steder og fik Manhattan. Så sendte vi lige et Manhattan-billede til vores børn og sagde: Nu sidder vi her ved det lille vandfald, der er blevet renset. Eller nu er alle skræpperne væk, mindes Henriette og Carl Christian supplerer: 

- Så er de jo også sikker på med sådan en SMS, at så er alt i orden. 

Du kan finde alle programmer i serien 'Parløb - ude og hjemme' her.