LIGE NU:

Anklager i brandstiftersag: - Der var beviser nok

Anklager Kim Kristensen er skuffet over, at retten ikke mente, der var bevis nok til at dømme den 34-årige fritidsbrandmand for alle 33 brande i anklageskriftet. Nu overvejer Anklagemyndigheden at anke sagen.

Det var med blandede følelser, at specialanklager Kim Kristensen ved Anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi modtog domsafsigelsen i retten i Hjørring onsdag eftermiddag.

Kim Kristensen har ført sagen mod fritidsbrandmand Henrik Kjær Christensen, som har været tiltalt for at have påsat i alt 33 brande i Fjerritslev-området sidste år - og anklageren understreger, at det var Anklagemyndighedens opfattelse, at der var beviser nok til at nå frem til, at den nu dømte fritidsbrandmand havde påsat alle brande i anklageskriftet.

- Men jeg kan konstatere, at retten ikke mente, at beviserne var til stede i en række af forholdene. Og det tager jeg til efterretning. For mig er det dog vigtigt, at tiltalte nu er blevet stillet til regnskab for nogle af de brande, som sidste efterår skabte frygt i Fjerritslev og omegn, siger specialanklager Kim Kristensen.

- Det er min opfattelse, at vi har været ude i alle hjørner. Resultatet af denne omfattende og grundige efterforskning har jeg præsenteret for retten, som altså ikke har været enig i min vurdering af bevisgrundlaget af flere af forholdene, siger Kim Kristensen, der dog overordnet set er tilfreds med dommen.

Anklagemyndigheden vil nu nærlæse dommens præmisser og drøfte spørgsmålet om anke med Statsadvokaten, oplyser Kim Kristensen i en pressemeddelelse. 

En 34-årige deltidsbrandmand er idømt fem års fængsel