Foto: Bruno Stagsted

Foto: Bruno Stagsted

1 af 2

Brand i endnu et halmlager ved Fjerritslev

Torsdag aftens to containerbrande blev fulgt op af en større brand i et halmlager ved Aggersund - politiet formoder, at den er påsat.

To containerbrande var tilsyneladende ikke nok for ildspåsætteren ved Fjerritslev. Torsdag aften klokken 23.16 gik alarmen igen hos både politi og beredskab, denne gang til aftenens største brand, som var i et halmlager på Vestergårdsvej ved Aggersund ikke langt fra Fjerritslev.

Her stod 200 bigballer i flammer, da brandvæsnet nåede frem, men lageret var heldigvis placeret langt fra beboelse, så hverken dyr eller mennesker var i fare.

Nordjyllands Politi regner med, at branden i halmlageret ligesom de mange andre brande, Fjerritslev har oplevet den seneste måneds tid, er påsat. 

00:55 Luk video

- Det er jo naturstridigt med så mange brande i et område på den her årstid, så ja, vi regner med, at branden var påsat. Men vi har ingen konkret mistænkt endnu, fortæller vagtchef ved Nordjyllands Politi, Bent Højgaard.

Politiet undersøgte stedet indtil klokken cirka tre natten til fredag, inden de overlod slukningsarbejdet til brandfolkene fra Løgstør. De er nu i gang med en kontrolleret nedbrænding af halmlageret.

- Stedet var overtændt, da vi nåede frem, og den kraftige vind hjalp ikke ligefrem på vores arbejde, siger indsatsleder Klavs Bojesen.

Brandfolkene har dog branden under kontrol og regner med, at de vil være færdige med den kontrollerede nedbrænding fredag eftermiddag.

Branden i halmlageret bliver den 18. påsatte brand i Fjerritslev siden starten af oktober. Det er gået ud over sommerhuse, containere, klubhuse og halmlagre.