LIGE NU:

Landsretten skærper dom: Deltidsbrandmand skal syv år bag tremmer

35-årige Henrik Kjær Christensen blev torsdag idømt syv års fængsel for at stå bag en 19 brande i Fjerritslev-området i 2016. Ved en af brandene var en ældre dame tæt på at brænde inde.

Vestre Landsret i Aalborg idømte torsdag middag Henrik Kjær Christensen syv års fængsel for at stå bag 19 brande i Fjerritslev, og skærpede dermed byrettens dom på fem års fængsel.

Brandene blev påsat i efteråret 2016. Et efterår, der står lysende klart for de fleste af beboerne i Fjerritslev-området. Gang på gang var der meldinger om påsatte brande – primært i stråtækte sommerhuse samt lader og halmlagre. Husene stod stort set altid tomme, men en enkelt gang var det tæt på at gå helt galt, da en 87-årig kvinde nær var brændt inde. Hun blev reddet ud i sidste øjeblik.

Henrik Kjær Christensen blev anholdt 29. november 2016, og i november 2017 blev den 35-årige deltidsbrandmand fra Fjerritslev idømt fem års fængsel ved Retten i Hjørring. Han blev dømt for at stå bag 18 af de 33 brande, han var tiltalt for, mens han blev frikendt for branden, hvor den ældre kvinde var i fare.

Torsdag blev sagen så prøvet ved landsretten. Her var den 35-årige tiltalt for at stå bag 27 af brandene. Brande, der har forårsaget skader for over 18 millioner kroner.

Her blev Henrik Kjær Christensen altså idømt syv års fængsel, ligesom han blev dømt til at betale tæt på 20 millioner kroner i erstatning.

I modsætning til byretten mener landsretten, at Henrik Kjær Christensen også var manden bag branden på Thistedvej 20. november, hvor den 87-årige kvinde var i fare. 

18 af de 19 tiltalter, som den 35-årige blev dømt for, var efter straffelovens paragraf 181 om brandstiftelse. Dommen for det sidste tiltalepunkt - branden på Thistedvej - var efter paragraf 180 om at udsætte andres liv for fare ved at sætte ild til huset.

Anklagemyndigheden gik efter 10 års fængsel, mens fritidsbrandmandens forsvarer, Jens Christian Christensen, mente, at den 35-årig burde frifindes.

Henrik Kjær Christensen modtog dommen. 

Det blev dyrt for den 35-årige tidligere deltidsbrandmand Henrik Kjær Christensen, at anke byrettens dom
Karoline Sørensen, Thisted Svømmeklub

play Så skal den sidste nordjyske OL-deltager i aktion: Kan du gætte, hvem det er?

25_seconds

play Forsikringssagerne vælter ind efter skybrud: - Det er fuldstændig uoverskueligt det her

lystfisker

Makrellen er tilbage i Limfjorden

Nordjyllands beredskab brand 112 genrebillede

Tændt opvaskemaskine startede brand i villa

Karoline Sørensen, Thisted Svømmeklub

play Så skal den sidste nordjyske OL-deltager i aktion: Kan du gætte, hvem det er?

25_seconds

play Forsikringssagerne vælter ind efter skybrud: - Det er fuldstændig uoverskueligt det her

Til forsiden

Til forsiden