Foto: Per Frank Paulsen

Ny sommerhusbrand: Politiet sætter massivt ind

Endnu en sommerhusbrand i Han Herred torsdag aften. Nordjyllands Politi er sikker på, der er tale om den samme brandstifter som tidligere.

For sjette gang på en uge, er Nordjyllands Politi og Nordjyllands Beredskab, blevet kaldt ud til en sommerhusbrand.

Alarmen indløb klokken 19.02, og lød på, at et stråtækt sommerhus på Havvej i Thorup Strand udenfor Fjerritslev, var i brand.

Der var ild i taget, men forbipasserende fik slukket branden, allerede inden brandvæsnet nåede frem.

- Jeg tror faktisk de brugte en trøje, og man må sige, at det er imponerende godt gået af de her to gutter, siger Niels Nygaard fra Nordjyllands Beredskab.

Alarmcentralen fik på samme tid melding om to brande i området, og da det kunne konstateres, at den ene brand allerede var slukket, gik man på jagt efter den anden. Siden kom det dog frem, at der var tale om to anmeldelser af samme brand. Den brand der dog var, efterlod sommerhuset med minimale skader.

- Hvis jeg siger, at der er skader på en halv kvadratmeter af taget, så skyder jeg ikke helt ved siden af, siger indsatslederen, der, trods de forbipasserendes flotte indsats, satte sit mandskab i arbejde for at sikre, at branden faktisk var helt slukket.

Da alarmen indløb, reagerede Nordjyllands Politi prompte. Herfra har man sendt et massivt antal patruljer til Thorup Strand, og kilder siger til TV2 Nord, at der blev sendt i hvert fald er fem patruljebiler samt to motorcykelpatruljer mod stedet.

Læs også Brand i tre huse ved Slettestrand

Det bekræftes af vagtchef Mogens Hougesen, der er overbevist om, at branden er endnu en i en stribe af af brande, der siden 6. oktober har hærget stråtækte sommerhuse i området.

- Der går ikke bare brand i sådan et sommerhus, det er helt sikkert, siger han.

Indtil nu har fire sommerhuse på den samme vej - Tulipanvej - i Slettestrand, været i brand mens den hidtil seneste brand var seks kilometer vest der for på Lynghøjsletten. 

Læs også Politiet advarer: Brandstifter formentlig løs i sommerhusområde

Torsdagens brand er endnu engang placeret længere vestpå, end hvor de første sommerhuse brændte.

Nordjyllands Politi er overbevist om, at der er en brandstifter på spil, og man har siden lørdag, hvor tre sommerhuse natten forinden var i brand, kørt med skærpet patruljering i området.