00:42

Politiet kører skærpet patrulje i sommerhusområde

Nordjyllands Politi har et skærpet øje på sommerhusområde ved Slettestrand efter tre brande inden for kort tid. Og borgere i området opfordres til at holde øje.

Nordjyllands Politi ser med stor alvor på de tre brande, der har været i et sommerhusområde i Slettestrand fredag aften og nat. 

Første melding lød på brand - mens politiet er der så melding om endnu to - naboer på samme vej

- Vi kender ikke årsagen til brandene, men vi synes, det er lidt mistænkeligt, at der er så mange brande på samme vej på så kort tid, siger vagtchef ved Nordjyllands Politi Carsten Kjær. 

Derfor er der nu også blevet bestilt teknisk efterforskning til stedet, det skal ske for at finde ud af, hvad der er sket, og hvordan brandene er opstået. Nordjyllands Politi arbejder nu med en teori om, at brandene kan være påsatte. 

- Jeg har ikke oplevet noget lignende før, og jeg kan oplyser, at vi kører skærpet patrulje deroppe, og samtidig har vi erfarret, at der er mange folk i området, siger Carsten Kjær.

Nordjyllands Politi håber på offentlighedens hjælp, og opfordrer folk til at kontakte politiet, hvis man ser nogen, der opfører sig mistænkeligt eller der er nogen i området, som ikke plejer at være der.

Området var fredag aften og natten til lørdag fyldt med blåblink. Det  var et stort opbud af politi- og brandfolk, der havde travlt med at stoppe brandene. 

Det ene sommerhus, udbrændte ifølge Nordjyllands Politi totalt. Nabohuset fik større skader, mens fælleshuset, hvor den første brand opstod, slap med mindre skader, lyder det. 

Også natten til torsdag var der brand i et sommerhus ved Slettestrand i Fjerritslev. Det var på Tulipanvej. Her blev der kaldt ekstra slukningstog ud i håbet om at minimere skaderne, da mange sommerhuse i området er med stråtage og står meget tæt. Det lykkedes beredskabet fra Jammerbugt Kommune at indskrænke skaderne, men sommerhuset stod ikke til at redde, det nedbrændte totalt. Sommerhuset var ikke beboet.